Uudenvuodenleipä
Julkaistu
Tässä on täydellinen yöpala vaikkapa vuoden vaihtuessa. Valmista päällystahna etukäteen, niin sinun ei tarvitse muuta kuin ottaa se jääkaapista.
4 hengelle
- 4 viipaletta tummaa leipää
- voita
- 4-6 keitettyä kylmää perunaa
- 2 tomaattia
- 1 purkki matjessilliä
- 2 kovaksikeitettyä munaa
- 1/2 dl ruohosipulisilppua
- 1-2 dl ranskankermaa
- rosésalaattia, sitruunanviipaleita, ruohosipulia
Valmistusohje
1. Viipaloi perunat ja tomaatit. Voitele leivät ja päällystä ne salaatinlehdillä, peruna- ja tomaattiviipaleilla.
2. Valuta matjessilli ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja muussaa munat haarukalla ja sekoita sillikuutioiden, ruohosipulisilpun ja ranskankerman kanssa.
3. Jaa sillitahna leiville ja koristele sitruunasiivulla ja parilla ruohosipulinkorrella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan