Unkarilainen lihapata

Unkarilaisen lihapadan tai -muhennoksen kanssa kuuluu perinteisesti tarjota galushkaa, mykyjä, jotka lämmitetään voisulassa. Myös pasta tai riisi sopii lisukkeeksi. Pataan lisätään ennen tarjoilua nokare smetanaa tai ranskankermaa.

6 annosta

  • 1 kg naudanpotkaa
  • 2 sipulia
  • 100 g suolatonta voita
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 vihreä paprika
  • 1 iso tomaatti
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 2 cm kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Puolita paprika ja poista siemenet.

2. Kuumenna rasva padassa ja kuullota sipuli kullanruskeaksi. Lisää liha ja paprikajauhe, kaada pataan hieman vettä ja lisää vielä paprikapuoliskot ja kokonainen tomaatti. Ripottele päälle suola ja peitä kannella.

3. Hauduta lihaa puoli tuntia kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä, jottei pata kiehu kuivaksi. Poista padasta tomaatin- ja paprikankuoret ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.