Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Unkarilainen lihapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

6 annosta

  • 1 kg naudanpotkaa
  • 2 sipulia
  • 100 g suolatonta voita
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 vihreä paprika
  • 1 iso tomaatti
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 2 cm kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Puolita paprika ja poista siemenet.

2. Kuumenna rasva padassa ja kuullota sipuli kullanruskeaksi. Lisää liha ja paprikajauhe, kaada pataan hieman vettä ja lisää vielä paprikapuoliskot ja kokonainen tomaatti. Ripottele päälle suola ja peitä kannella.

3. Hauduta lihaa puoli tuntia kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä, jottei pata kiehu kuivaksi. Poista padasta tomaatin- ja paprikankuoret ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Pastaa häränfileen ja kerman keraNaudanpaisti juuressoseessaUnkarilainen gulassiBanaaneilla ja kookosmaidolla maustettu lihapataUnkarilainen lihapata paprikallaUnkarilainen paprikapata
NaudanlihapataKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Unkarilaisen lihapadan tai -muhennoksen kanssa kuuluu perinteisesti tarjota galushkaa, mykyjä, jotka lämmitetään voisulassa. Myös pasta tai riisi sopii lisukkeeksi. Pataan lisätään ennen tarjoilua nokare smetanaa tai ranskankermaa.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu