Unkarilainen lihapata paprikalla
Julkaistu
Unkari on parhaiten tunnettu aidosta gulassireseptistä.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 1 keltasipuli
- 2 rkl neutraalia öljyä
- 1 tomaatti
- 1 vihreä paprika
- 600 g luutonta naudanlihaa
- 2 tl suolaa
- 2 rkl paprikajauhetta
- ½ tl kuminansiemeniä
- 4 dl lihalientä
Valmistusohje
1. Kuori sipuli. Hienonna sipuli, tomaatti ja paprika hienoksi. Paista sipuli öljyssä pehmeäksi ja läpikuultavaksi. Lisää tomaatti ja paprika, paista hetki. Kuutioi liha hienoksi.
2. Lisää lihat pataan ja mausta suolalla, paprikajauheella ja kuminalla. Kaada päälle liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna padan kiehua 35 minuuttia.
3. Tarjoile perunoiden, pastan tai gnocchien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan