Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Unkarilainen lihapata eli pörkölt

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sami Garam tutustuttaa pörköltillä, eli unkarilaisella lihahöystöllä Unkarin herkulliseen kulttuuriin.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 500 g porsaanpaistia
  • 2 sipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl mietoa oliiviöljyä
  • 2 lihaliemikuutioita (tai fondilientä)
  • 1 prk smetanaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Suikaloi liha ja kuutioi sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy padan pohjalla tai pannulla. Ruskista sipulit ja lihat kevyesti. Lisää joukkoon paprikajauhetta, tomaattipyreetä ja mustapippuria. Ruskista edelleen, niin etteivät mausteet pala.

Lisää lihaliemikuutiot ja vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Hauduta kunnes lihasuikaleet ovat pehmenneet ja sipuli suurustanut kastikkeen. Aikaa kuluu vajaan tunnin verran. Lisää vielä lopuksi smetana. Keitä lisäkkeeksi makaronia, riisiä tai perunoita.

Lisää aiheesta:

Lampaanpaistiviipaleet tomaatissaChili con carne jauhelihastaItalialainen paistiLammas-kaalikeittoPörköltJauheliha-gulassikeitto
PorsaanlihapataKananmunatonGluteenitonLaktoositonHuomenta SuomiVideoreseptitPääruoat
Liharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata
  • 14.01.202213:58
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa

  • 10.09.202114:55
    Kassler

    Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Itämainen kinkkupata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Ylikypsää possua ja lämmintä kasvispaistosta