Unkarilainen lihapata eli pörkölt

Sami Garam tutustuttaa pörköltillä, eli unkarilaisella lihahöystöllä Unkarin herkulliseen kulttuuriin.

Ainekset

  • 500 g porsaanpaistia
  • 2 sipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl mietoa oliiviöljyä
  • 2 lihaliemikuutioita (tai fondilientä)
  • 1 prk smetanaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Suikaloi liha ja kuutioi sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy padan pohjalla tai pannulla. Ruskista sipulit ja lihat kevyesti. Lisää joukkoon paprikajauhetta, tomaattipyreetä ja mustapippuria. Ruskista edelleen, niin etteivät mausteet pala.

Lisää lihaliemikuutiot ja vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Hauduta kunnes lihasuikaleet ovat pehmenneet ja sipuli suurustanut kastikkeen. Aikaa kuluu vajaan tunnin verran. Lisää vielä lopuksi smetana. Keitä lisäkkeeksi makaronia, riisiä tai perunoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja