Sami Garam tutustuttaa pörköltillä, eli unkarilaisella lihahöystöllä Unkarin herkulliseen kulttuuriin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 500 g porsaanpaistia
- 2 sipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 3 rkl paprikajauhetta
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 3 rkl mietoa oliiviöljyä
- 2 lihaliemikuutioita (tai fondilientä)
- 1 prk smetanaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Suikaloi liha ja kuutioi sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy padan pohjalla tai pannulla. Ruskista sipulit ja lihat kevyesti. Lisää joukkoon paprikajauhetta, tomaattipyreetä ja mustapippuria. Ruskista edelleen, niin etteivät mausteet pala.
Lisää lihaliemikuutiot ja vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Hauduta kunnes lihasuikaleet ovat pehmenneet ja sipuli suurustanut kastikkeen. Aikaa kuluu vajaan tunnin verran. Lisää vielä lopuksi smetana. Keitä lisäkkeeksi makaronia, riisiä tai perunoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.