Tzatziki
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676418/landscape16_9/515/290/35715a4771e46c22d642f27f0ae6fde8/eb/879129-3524.jpg)
Tzatziki on kermainen jogurttidippi, jossa on raastettua kurkkua. Kastiketta tarjoillaan usein Kreikassa alkupalana retsinan ja vaalean leivän kanssa. Se sopii myös salaatinkastikkeeksi ja grillatun leivän lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
1 annos
- 1 kurkku
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl ruokajogurttia
- 1 tl oliiviöljyä
- 2 tl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuori ja puolita kurkku pitkittäin. Poista siemenet lusikalla. Raasta kurkku raastinraudan karkeimmalla puolella. Sekoita suola kurkkuraasteeseen. Anna seistä noin 20 minuuttia.
2. Purista sitruunasta mehu. Sekoita sitruunamehu, jogurtti ja oliiviöljy. Purista joukkoon valkosipuli.
3. Purista neste kurkkuraasteesta ja sekoita kurkku jogurttiin. Pidä kastike viileässä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka