Tzatziki

Tzatziki on kermainen jogurttidippi, jossa on raastettua kurkkua. Kastiketta tarjoillaan usein Kreikassa alkupalana retsinan ja vaalean leivän kanssa. Se sopii myös salaatinkastikkeeksi ja grillatun leivän lisukkeeksi.

1 annos

  • 1 kurkku
  • 1 tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl ruokajogurttia
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 2 tl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuori ja puolita kurkku pitkittäin. Poista siemenet lusikalla. Raasta kurkku raastinraudan karkeimmalla puolella. Sekoita suola kurkkuraasteeseen. Anna seistä noin 20 minuuttia.

2. Purista sitruunasta mehu. Sekoita sitruunamehu, jogurtti ja oliiviöljy. Purista joukkoon valkosipuli.

3. Purista neste kurkkuraasteesta ja sekoita kurkku jogurttiin. Pidä kastike viileässä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!