Tzatziki
Tzatziki on kermainen jogurttidippi, jossa on raastettua kurkkua. Kastiketta tarjoillaan usein Kreikassa alkupalana retsinan ja vaalean leivän kanssa. Se sopii myös salaatinkastikkeeksi ja grillatun leivän lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
1 annos
- 1 kurkku
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl ruokajogurttia
- 1 tl oliiviöljyä
- 2 tl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuori ja puolita kurkku pitkittäin. Poista siemenet lusikalla. Raasta kurkku raastinraudan karkeimmalla puolella. Sekoita suola kurkkuraasteeseen. Anna seistä noin 20 minuuttia.
2. Purista sitruunasta mehu. Sekoita sitruunamehu, jogurtti ja oliiviöljy. Purista joukkoon valkosipuli.
3. Purista neste kurkkuraasteesta ja sekoita kurkku jogurttiin. Pidä kastike viileässä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan