Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Turskaa juuresmuhennoksen kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeilepa turskan suolaamista ennen kuin paistat sen uunissa. Vaatii hieman esivalmisteluja, mutta upeat maut ovat vaivan arvoisia.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 hengelle

  • 1 kg turskafileetä
  • oliiviöljyä uunipannulle

Liemi

  • 2 1/2 l vettä
  • 1 1/3 dl suolaa
  • 4 rkl sokeria
  • 3-4 valkopippuria
  • 1/2 laakerinlehti
  • 3-4 persiljanoksaa

Juuresmuhennos

  • 4 keskisuurta perunaa
  • 1/2 lanttu
  • 1/2 juuriselleri
  • 2 porkkanaa
  • 1 dl lihalientä
  • 25 g voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Vihreä kastike

  • 4 dl persiljaa karkeasti hienonnettuna
  • 4 dl vettä
  • suolaa
  • 25 g voita

Valmistusohje

1. Suolattu turska: keitä liemeksi vesi, suola, sokeri, pippurit, laakerinlehti ja persilja. Anna liemen jäähtyä ja pane kylmenemään. Laita turskafileet kylmään liemeen ja pidä jääkaapissa 1 1/2 vuorokautta.

2. Juuresmuhennos: Keitä perunat ja juurekset. Kaada keitinvesi pois ja survo juurekset. Sekoita muussiin lihaliemi, voi, suola ja pippuria myllystä.

3. Kastike: Kiehauta vesi, johon olet lisännyt hieman suolaa. Kaada sekaan persiljasilppu ja kiehauta uudelleen. Kaada sekoittimeen ja miksaa voin kera. Mausta ja pidä lämpimänä.

4. Uunissa paistettu turska: Lämmitä uuni 100 asteeseen. Voitele uunipannu oliiviöljyllä ja lado fileet pannulle. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.

Lisää aiheesta:

SaaristolaissoppaKeitettyä lohta ja tilli-hollandaisekastikettaHaudutetut punakampelakääryleet vihanneskastikkeellaRiimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeittoHäränliemi ja frikadellitKeitettyä lammasta tillikastikkeessa
TurskaaKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Turskaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Turskafileetä ja katkarapuja foliossa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Turskaa inkiväärin ja soijan kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Koketorsk - turskaa norjalaiseen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kokonaista turskaa persiljakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keitetty turskanselkä, katkarapuja ja tilliä