Turskaa ja simpukoita

Turskafilee maistuu parhaimmalta, jos sen valmistaa nahan kera. Tässä kala saa seurakseen simpukoita ja vihreää kastiketta.

Neljälle

  • 600 g turskafileetä nahalla
  • 1 l vettä
  • 1 rkl suolaa
  • n.
  • 1 kg sinisimpukoita

Vihreä kastike

  • 150 g hienonnettua pakastepinaattia
  • 2 dl ranskankermaa
  • ½ dl hienonnettua ruohosipulia
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Laita kala kalakattilaan ritilällä. Kaada päälle vettä, niin että kala juuri ja juuri peittyy, ripottele päälle suola. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pois vaahto huolellisesti. Hauduta kalaa kannen alla n. 20 minuuttia tai kunnes kalanliha näyttää valkealta ja läpinäkymättömältä.

2. Harjaa ja huuhdo simpukat, heitä pois ne jotka eivät avaudu, kun niitä kopauttaa. Laita simpukat suureen kattilaan, jonka pohjalla on vettä. Keitä kannen alla n. 5 minuuttia. Heitä pois simpukat, jotka eivät ole avautuneet.

3. Sulata pinaatti. Sekoita pinaatti, ranskankerma, ruohosipuli ja tilli, soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita kastiketta ”peiliksi” lautasille ja aseta kalat ja simpukat päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!