Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Turskaa ja simpukoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Turskafilee maistuu parhaimmalta, jos sen valmistaa nahan kera. Tässä kala saa seurakseen simpukoita ja vihreää kastiketta.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 600 g turskafileetä nahalla
  • 1 l vettä
  • 1 rkl suolaa
  • n.
  • 1 kg sinisimpukoita

Vihreä kastike

  • 150 g hienonnettua pakastepinaattia
  • 2 dl ranskankermaa
  • ½ dl hienonnettua ruohosipulia
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Laita kala kalakattilaan ritilällä. Kaada päälle vettä, niin että kala juuri ja juuri peittyy, ripottele päälle suola. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pois vaahto huolellisesti. Hauduta kalaa kannen alla n. 20 minuuttia tai kunnes kalanliha näyttää valkealta ja läpinäkymättömältä.

2. Harjaa ja huuhdo simpukat, heitä pois ne jotka eivät avaudu, kun niitä kopauttaa. Laita simpukat suureen kattilaan, jonka pohjalla on vettä. Keitä kannen alla n. 5 minuuttia. Heitä pois simpukat, jotka eivät ole avautuneet.

3. Sulata pinaatti. Sekoita pinaatti, ranskankerma, ruohosipuli ja tilli, soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita kastiketta ”peiliksi” lautasille ja aseta kalat ja simpukat päälle.

Lisää aiheesta:

Sinisimpukat valkoviinissäLinguine chilisimpukoiden kanssaSimpukkapata valkosipulin ja persiljan keraLammasta tillikastikkeessaBelgialaiset moules marinièresKeltti ja sinisimpukat vihreässä kastikkeessa
Keitetty kalaKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala
  • 17.09.202108:43
    Kalapullat

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat liedellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty ankerias jouluksi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat kylmänä tarjoiltuna

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keitettyä suolasilakkaa