Turskaa ja simpukoita
Turskafilee maistuu parhaimmalta, jos sen valmistaa nahan kera. Tässä kala saa seurakseen simpukoita ja vihreää kastiketta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g turskafileetä nahalla
- 1 l vettä
- 1 rkl suolaa
- n.
- 1 kg sinisimpukoita
Vihreä kastike
- 150 g hienonnettua pakastepinaattia
- 2 dl ranskankermaa
- ½ dl hienonnettua ruohosipulia
- ½ dl hienonnettua tilliä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Laita kala kalakattilaan ritilällä. Kaada päälle vettä, niin että kala juuri ja juuri peittyy, ripottele päälle suola. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pois vaahto huolellisesti. Hauduta kalaa kannen alla n. 20 minuuttia tai kunnes kalanliha näyttää valkealta ja läpinäkymättömältä.
2. Harjaa ja huuhdo simpukat, heitä pois ne jotka eivät avaudu, kun niitä kopauttaa. Laita simpukat suureen kattilaan, jonka pohjalla on vettä. Keitä kannen alla n. 5 minuuttia. Heitä pois simpukat, jotka eivät ole avautuneet.
3. Sulata pinaatti. Sekoita pinaatti, ranskankerma, ruohosipuli ja tilli, soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita kastiketta ”peiliksi” lautasille ja aseta kalat ja simpukat päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta