Tuoreita punajuuria ja yrttivoita

Keitä punajuuria mieluummin hieman liian vähän kuin liian kauan. Kuorit ne helposti siten, että keittämisen jälkeen upotat ne salamannopeasti jääveteen ja yksinkertaisesti sormilla painamalla liu´utat kuoret irti. Lämpimät punajuuret ovat ihana alkuruoka tai pääruoan lisäke, kylmänä voit tarjoilla ne viinietikkakastikkeessa.

4 hengelle

  • 16 tasakokoista tuoretta punajuurta
  • vettä ja suolaa
  • 150 g voita huoneenlämpöisenä
  • sitruunamehua maun mukaan
  • tuoreita mausteyrttejä maun mukaan

Valmistusohje

1. Harjaa punajuuret huolellisesti. Anna kuoren, kärkijuuren ja pari senttiä naattia jäädä paikoilleen keittämisen ajaksi.

2. Laita punajuuret kiehuvaan veteen, jossa on 1 tl suolaa vesilitraa kohti. Keitä ne hiljalleen juuri ja juuri kypsiksi 15-20 minuuttia riippuen juuresten koosta. Kokeile tikulla kypsyyttä.

3. Sekoita sillä aikaa voi, johon olet lisännyt hieman sitruunamehua ja silputtuja mausteyrttejä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa aineksia. Kuori punajuuret nopeasti ja tarjoile ne lämpiminä voivaahdon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.