Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuoreita punajuuria ja yrttivoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 16 tasakokoista tuoretta punajuurta
  • vettä ja suolaa
  • 150 g voita huoneenlämpöisenä
  • sitruunamehua maun mukaan
  • tuoreita mausteyrttejä maun mukaan

Valmistusohje

1. Harjaa punajuuret huolellisesti. Anna kuoren, kärkijuuren ja pari senttiä naattia jäädä paikoilleen keittämisen ajaksi.

2. Laita punajuuret kiehuvaan veteen, jossa on 1 tl suolaa vesilitraa kohti. Keitä ne hiljalleen juuri ja juuri kypsiksi 15-20 minuuttia riippuen juuresten koosta. Kokeile tikulla kypsyyttä.

3. Sekoita sillä aikaa voi, johon olet lisännyt hieman sitruunamehua ja silputtuja mausteyrttejä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa aineksia. Kuori punajuuret nopeasti ja tarjoile ne lämpiminä voivaahdon kera.

Lisää aiheesta:

PunajuurilaatikkoTuoreita punajuuria sitruunavoillaRajamäen etikkapunajuuretHenri Alénin juuresmuusiTuoreita punajuuria keitettyinä mustaherukoiden keraMausteiset etikkapunajuuret
PunajuuretLisäkeruoatEdullisetLaktoositonKasvisruokaKananmunatonSadonkorjuu

Keitä punajuuria mieluummin hieman liian vähän kuin liian kauan. Kuorit ne helposti siten, että keittämisen jälkeen upotat ne salamannopeasti jääveteen ja yksinkertaisesti sormilla painamalla liu´utat kuoret irti. Lämpimät punajuuret ovat ihana alkuruoka tai pääruoan lisäke, kylmänä voit tarjoilla ne viinietikkakastikkeessa.

Gluteeniton
Alkuruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Punajuuret
  • 03.11.202207:23
    Pestopasta

    Punajuuri-pestopasta – helppo ja nopea!

  • 30.11.201508:40
    Joululaatikot

    Punajuurilaatikko

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Punajuuria, grillattua chèvrejuustoa ja hunajaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marinoituja punajuuria, vuohenjuustomoussea ja punajuuri couscous

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tuoreita punajuuria sitruunavoilla