Tuoreesta lohesta tehty tartar lohenmädin kera

Jos pidät lohesta, kokeile tätä reseptiä. Tämä on ihana alkuruoka tai ruokahalun kiihottaja. Tarjoile ranskankerman, vastalämmitetyn vaalean leivän, paahtoleivän tai näkkileivän kera.

Neljälle

  • 400 g nahatonta, tuoretta lohifileetä
  • 4 rkl lohenmätiä, noin 50 g
  • 1 sitruuna lohkoina
  • 4 isoa tillinoksaa
  • valkopippuria, myllystä rouhittua
  • ranskankermaa tarjoiluun
  • hienonnettua punasipulia tarjoiluun

Valmistusohje

1. Puhdista lohesta pois kaikki ruskea, ja kuutioi se pieneksi terävällä veitsellä. Sekoita kuutiot varoen mädin kanssa, tai asettele ne vierekkäin pieniksi kasoiksi.

2. Asettele kala ja mäti neljälle lautaselle. Muotoile vaikka pieneksi pihviksi, jos haluat.

3. Jauha päälle runsaasti valkopippuria, koristele hienonnetulla punasipulilla, tillillä ja sitruunalohkolla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!