Tuoreesta lohesta tehty tartar lohenmädin kera
Jos pidät lohesta, kokeile tätä reseptiä. Tämä on ihana alkuruoka tai ruokahalun kiihottaja. Tarjoile ranskankerman, vastalämmitetyn vaalean leivän, paahtoleivän tai näkkileivän kera.
Neljälle
- 400 g nahatonta, tuoretta lohifileetä
- 4 rkl lohenmätiä, noin 50 g
- 1 sitruuna lohkoina
- 4 isoa tillinoksaa
- valkopippuria, myllystä rouhittua
- ranskankermaa tarjoiluun
- hienonnettua punasipulia tarjoiluun
Valmistusohje
1. Puhdista lohesta pois kaikki ruskea, ja kuutioi se pieneksi terävällä veitsellä. Sekoita kuutiot varoen mädin kanssa, tai asettele ne vierekkäin pieniksi kasoiksi.
2. Asettele kala ja mäti neljälle lautaselle. Muotoile vaikka pieneksi pihviksi, jos haluat.
3. Jauha päälle runsaasti valkopippuria, koristele hienonnetulla punasipulilla, tillillä ja sitruunalohkolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan