Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tulinen appelsiininen kanapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 ½ kg broilerinpaloja luineen
  • 1 sipuli
  • öljyä paistamiseen
  • 2 appelsiinia
  • 7 dl kanalientä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 4 kuivattua piri-piri-chiliä
  • 2 rkl maissitärkkelystä + vesitilkka

Valmistusohje

1. Leikkaa appelsiinin päistä pois viipaleet. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä niin, että kaikki valkoinen lähtee kuorien mukana. Leikkaa viipaleet erilleen kalvottomiksi. Ota talteen valunut mehu.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä padassa. Lisää pataan kanapalat, muutama kerrallaan, ja paista ne. Kaada pataan kanaliemi, mausta suolalla sekä pippurilla ja murenna joukkoon kuivatut piri-pirit. Anna poreilla kannen alla 20 minuuttia.

3. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta paistoliemi. Lisää pataan myös appelsiinimehu ja appelsiiniviipaleet kanapaloille. Kiehauta ja tuo tarjolle.

Lisää aiheesta:

Kylmä kanavatiPiparjuurikanaaBroileri-pot-au-feu krutonkien keraAppelsiinibroileriKanapata ananaksen ja sokeriherneiden keraPorsaanfileetä mandariinikastikkeella
KanapataKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Appelsiinin fileoiminen ei kenties juolahda mieleen keskellä viikkoa, mutta toki juhlia järjestäessä. Keitetty riisi tai puristettu perunalumi sopii tämän appelsiinisen kanapadan kaveriksi.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata
  • 14.03.202209:20
    Nopeat ja helpot

    Hedelmäinen kanapata eli Natalia Salmelan "kananaspata"

  • 12.01.202110:43
    Broilerinkoivet

    Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa

  • 17.01.202012:47
    Broilerinkoivet

    Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistä

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mulligatawny Soup

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutettu broileri-tomaattipata