Tulinen appelsiininen kanapata
Appelsiinin fileoiminen ei kenties juolahda mieleen keskellä viikkoa, mutta toki juhlia järjestäessä. Keitetty riisi tai puristettu perunalumi sopii tämän appelsiinisen kanapadan kaveriksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ½ kg broilerinpaloja luineen
- 1 sipuli
- öljyä paistamiseen
- 2 appelsiinia
- 7 dl kanalientä
- suolaa ja mustapippuria
- 4 kuivattua piri-piri-chiliä
- 2 rkl maissitärkkelystä + vesitilkka
Valmistusohje
1. Leikkaa appelsiinin päistä pois viipaleet. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä niin, että kaikki valkoinen lähtee kuorien mukana. Leikkaa viipaleet erilleen kalvottomiksi. Ota talteen valunut mehu.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä padassa. Lisää pataan kanapalat, muutama kerrallaan, ja paista ne. Kaada pataan kanaliemi, mausta suolalla sekä pippurilla ja murenna joukkoon kuivatut piri-pirit. Anna poreilla kannen alla 20 minuuttia.
3. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta paistoliemi. Lisää pataan myös appelsiinimehu ja appelsiiniviipaleet kanapaloille. Kiehauta ja tuo tarjolle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan