Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tortilla Española

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

4 annosta

  • 500 g perunoita
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 4 munaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kypsennä perunoita keskilämmöllä 5-10 minuuttia. Sekoita välillä varovasti.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää pannulle perunoiden joukkoon. Kypsennä vielä 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja kullanruskeita.

3. Riko munien rakenne ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munat pannulle peruna-sipulisekoituksen päälle. Ravistele munakasta muutamia kertoja kypsentämisen aikana.

4. Kun munakas on kypsynyt pari minuuttia, käännä se kannen avulla. Kypsennä vielä pari minuuttia.

Espanjalaisessa keittiössä yksinkertaiset raaka-aineet ovat kunniassa. Hyvä esimerkki on tämä peruna-sipulimunakas. Kotoisesta munakkaasta poiketen espanjalainen munakas käännetään ja paistetaan myös toiselta puolelta. Tarjoa munakas lämpimänä ilman lisukkeita tai kylmänä tomaattisalaatin kera. Voita leikata munakkaan myös suupaloiksi, pistää paloihin cocktailtikut ja tarjota ne naposteltavana ennen varsinaista ruokaa.

Lisää aiheesta:

Paistettua kalafileetä itsetehtyjen ranskalaisten perunoiden keraPapu-katkarapumunakkaatJuusto- ja pekonitäytetyt uuniperunatRanskalainen perunagratiiniEspanjalainen perunamunakasRydbergin pihvi keltuaisella
MunakasLisäkeruoatAlkuruoatGluteenitonLaktoositonPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Munakas
  • 31.08.202412:00
    Kalaruoka

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaa

  • 24.08.202412:00
    Sushi

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

  • 18.03.202311:30
    Välipalat

    Harri Syrjäsen pekoni-paprikamunakas

  • 14.02.202314:03
    Nopeat ja helpot

    Mikromunakas

  • 29.01.202317:30
    Kasvismunakas

    Harri Syrjäsen texmex-munakas