Tortilla Española
Espanjalaisessa keittiössä yksinkertaiset raaka-aineet ovat kunniassa. Hyvä esimerkki on tämä peruna-sipulimunakas. Kotoisesta munakkaasta poiketen espanjalainen munakas käännetään ja paistetaan myös toiselta puolelta. Tarjoa munakas lämpimänä ilman lisukkeita tai kylmänä tomaattisalaatin kera. Voita leikata munakkaan myös suupaloiksi, pistää paloihin cocktailtikut ja tarjota ne naposteltavana ennen varsinaista ruokaa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 500 g perunoita
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 4 munaa
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kypsennä perunoita keskilämmöllä 5-10 minuuttia. Sekoita välillä varovasti.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää pannulle perunoiden joukkoon. Kypsennä vielä 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja kullanruskeita.
3. Riko munien rakenne ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munat pannulle peruna-sipulisekoituksen päälle. Ravistele munakasta muutamia kertoja kypsentämisen aikana.
4. Kun munakas on kypsynyt pari minuuttia, käännä se kannen avulla. Kypsennä vielä pari minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan