Tortellinit sitruunakastikkeessa
Béchamel-kastike on tämän nopean ja maistuvan lounasruoan perusta. Jos haluat koristella annoksen syötävillä kukilla, valitse esimerkiksi kääpiösamettikukkia.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 500 g tortellinipastaa
- 1 sitruuna
- 1 nippu basilikaa
- suolaa ja pippuria
Béchamel-kastike
- 2 rkl voita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Béchamel-kastike: Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sammuta levy ja anna suuruksen vetäytyä pari minuuttia. Sekoita välillä, ettei suurus ruskistu tai pala pohjaan. Lisää 5 dl maitoa koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Hauduta kastiketta 10-15 minuuttia.
2. Keitä tortellinit pakkauksen ohjeen mukaan. Pese sitruuna, raasta, kuori ja purista mehu.
3. Lisää béchamel-kastikkeeseen sitruunamehu ja raastettu kuori ja kuumenna kiehuvaksi. Kääntele joukkoon suikaloitu basilika ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike ja vastakeitetyt tortellinit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka