Tortellinit sitruunakastikkeessa

Béchamel-kastike on tämän nopean ja maistuvan lounasruoan perusta. Jos haluat koristella annoksen syötävillä kukilla, valitse esimerkiksi kääpiösamettikukkia.

4 annosta

  • 500 g tortellinipastaa
  • 1 sitruuna
  • 1 nippu basilikaa
  • suolaa ja pippuria

Béchamel-kastike

  • 2 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Béchamel-kastike: Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sammuta levy ja anna suuruksen vetäytyä pari minuuttia. Sekoita välillä, ettei suurus ruskistu tai pala pohjaan. Lisää 5 dl maitoa koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Hauduta kastiketta 10-15 minuuttia.

2. Keitä tortellinit pakkauksen ohjeen mukaan. Pese sitruuna, raasta, kuori ja purista mehu.

3. Lisää béchamel-kastikkeeseen sitruunamehu ja raastettu kuori ja kuumenna kiehuvaksi. Kääntele joukkoon suikaloitu basilika ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike ja vastakeitetyt tortellinit.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.