Gnocchit taskurapujen, tomaattien ja avokadon kera

Taskuravut ja avokado säestävät toisiaan hyvin tässä ruokalajissa, joka on mieto mutta erittäin maukas. Jos peruskastike on valmis, ruoka valmistuu nopeasti.

Neljälle

  • 400 g gnocchipastaa
  • 2 prk taskurapuja, à 380 g
  • 5 cocktailtomaattia
  • 2 avokadoa
  • 1 annos béchamelkastiketta
  • 1 sitruunan mehu
  • 60 g raastettua parmesaanijuustoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Näin valmistat béchamelkastikkeen: Sulata 2 rkl voita kattilassa, lisää 4 rkl vehnäjauhoja. Napsauta levy pois päältä ja anna seoksen vetäytyä pari minuuttia. Sekoita välillä, jottei seos ruskistu tai pala pohjaan. Lisää samalla sekoittaen 5 dl maitoa, mausta suolalla ja valkopippurilla myllystä. Anna kastikkeen poreilla hiljaa 10-15 minuuttia.

2. Keitä pasta runsaassa, suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.

3. Kuumenna béchamelkastike ja sitruunamehu kiehuvaksi.

4. Suikaloi avokado, halkaise tomaatit. Lisää taskuravut kastikkeeseen ja sekoita. Kääntele varoen mukaan avokado ja tomaatit. Kuumenna kiehuvaksi, niin että taskuravut ja kasvikset lämpenevät läpikotaisin.

5. Sekoita vastakeitetty pasta ja kastike.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.