Gnocchit taskurapujen, tomaattien ja avokadon kera
Taskuravut ja avokado säestävät toisiaan hyvin tässä ruokalajissa, joka on mieto mutta erittäin maukas. Jos peruskastike on valmis, ruoka valmistuu nopeasti.
Neljälle
- 400 g gnocchipastaa
- 2 prk taskurapuja, à 380 g
- 5 cocktailtomaattia
- 2 avokadoa
- 1 annos béchamelkastiketta
- 1 sitruunan mehu
- 60 g raastettua parmesaanijuustoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Näin valmistat béchamelkastikkeen: Sulata 2 rkl voita kattilassa, lisää 4 rkl vehnäjauhoja. Napsauta levy pois päältä ja anna seoksen vetäytyä pari minuuttia. Sekoita välillä, jottei seos ruskistu tai pala pohjaan. Lisää samalla sekoittaen 5 dl maitoa, mausta suolalla ja valkopippurilla myllystä. Anna kastikkeen poreilla hiljaa 10-15 minuuttia.
2. Keitä pasta runsaassa, suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.
3. Kuumenna béchamelkastike ja sitruunamehu kiehuvaksi.
4. Suikaloi avokado, halkaise tomaatit. Lisää taskuravut kastikkeeseen ja sekoita. Kääntele varoen mukaan avokado ja tomaatit. Kuumenna kiehuvaksi, niin että taskuravut ja kasvikset lämpenevät läpikotaisin.
5. Sekoita vastakeitetty pasta ja kastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti