Tortellinit homejuustokastikkeessa
Tämä ruoka on jo lähes klassikko. Italiassa käytetään gorgonzolaa, me käytämme sinihomejuustoamme.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 500 g tuoreita tortellineja
- 100 g sinihomejuustoa
- 1 nippu ruohosipulia
- suolaa ja pippuria
Bechamelkastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Sulata voi kattilassa ja sekoita vehnäjauhot joukkoon. Sammuta levy ja anna jauhojen vetäytyä voissa muutaman minuutin ajan. Sekoita välillä, jotta jauhot eivät ruskistu tai pala pohjaan. Lisää koko ajan sekoittaen maito, suola ja hieman vastajauhettua valkopippuria. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.
2. Keitä tortellinit runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois. Silppua ruohosipuli.
3. Kiehauta bechamelkastike ja murenna homejuusto joukkoon. Lisää ruohosipulisilppu kastikkeeseen ja mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan