Punajuuritimbaaleja ja voikastiketta

Tätä ruokaa on mukava tarjota jo senkin takia, että se on niin kaunista. Sitä paitsi punajuuren ja kastikkeen makujen yhteentörmäys on niin jännittävä, että sinulla on tämän ruokalajin myötä hyvä mahdollisuus saada vierailtasi kasapäin kehuja.

8 annosta

  • 500 g punajuuria
  • 2½ dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • suolaa ja valkopippuria

Voikastike

  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl silputtua salottisipulia
  • 4 rkl kuohukermaa
  • 100 g kylmää voita
  • 10 säilykekantarellia (tai herkkusientä)
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 125 asteeseen. Kuori punajuuret ja leikkaa ne neljään osaan. Keitä punajuuret pehmeiksi kermassa ja tee niistä sen jälkeen sosetta tehosekoittimessa tai yleiskoneessa. Lisää kananmuna ja sekoita soseeseen. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

2.. Annostele sose voideltuihin annosvuoksiin. Kypsennä timbaaleja vesihauteessa uunissa 45 minuuttia tai kunnes sose on jähmettynyt.

3. Kastike: Hienonna salottisipuli ja puolita sienet. Sekoita viini, sitruunamehu ja salottisipuli kattilassa ja keitä, kunnes lähes kaikki neste on kiehunut kokoon. Lisää kerma ja sienet ja keitä, kunnes kastike on tarpeeksi paksua. Poimi kastikkeesta sienet ja pidä ne lämpiminä. Leikkaa kylmä voi paloiksi ja lisää se kastikkeeseen samalla vatkaten. Anna kastikkeen hautua, mutta varo kiehumista. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita ruohosipulisilppu kastikkeeseen. Tarjoile kuvan mallin mukaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.