Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punajuuritimbaaleja ja voikastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

8 annosta

  • 500 g punajuuria
  • 2½ dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • suolaa ja valkopippuria

Voikastike

  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl silputtua salottisipulia
  • 4 rkl kuohukermaa
  • 100 g kylmää voita
  • 10 säilykekantarellia (tai herkkusientä)
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 125 asteeseen. Kuori punajuuret ja leikkaa ne neljään osaan. Keitä punajuuret pehmeiksi kermassa ja tee niistä sen jälkeen sosetta tehosekoittimessa tai yleiskoneessa. Lisää kananmuna ja sekoita soseeseen. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

2.. Annostele sose voideltuihin annosvuoksiin. Kypsennä timbaaleja vesihauteessa uunissa 45 minuuttia tai kunnes sose on jähmettynyt.

3. Kastike: Hienonna salottisipuli ja puolita sienet. Sekoita viini, sitruunamehu ja salottisipuli kattilassa ja keitä, kunnes lähes kaikki neste on kiehunut kokoon. Lisää kerma ja sienet ja keitä, kunnes kastike on tarpeeksi paksua. Poimi kastikkeesta sienet ja pidä ne lämpiminä. Leikkaa kylmä voi paloiksi ja lisää se kastikkeeseen samalla vatkaten. Anna kastikkeen hautua, mutta varo kiehumista. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita ruohosipulisilppu kastikkeeseen. Tarjoile kuvan mallin mukaan.

Lisää aiheesta:

Parsaa hollandaisekastikkeellaParsaa ja porkkanoita hollandaisekastikkeellaPerunaraguu ja punajuurisoseCrème VichyssoiseVitello tonnato – italialainen vasikanpaistiHaudutettuja ahvenfileitä ruohosipulikastikkeessa
TimbaaliKastikkeet ja dipitGluteenitonPääruoatKasvisruoka

Tätä ruokaa on mukava tarjota jo senkin takia, että se on niin kaunista. Sitä paitsi punajuuren ja kastikkeen makujen yhteentörmäys on niin jännittävä, että sinulla on tämän ruokalajin myötä hyvä mahdollisuus saada vierailtasi kasapäin kehuja.

Tuoreimmat aiheesta

Timbaali
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Parsakaalitimbaalit ja viinikastike

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Endiivi-avokadotimbaali

  • 18.02.201300:00
    Sienisato

    Lohta korvasienikastikkeella ja purjotimbaaleilla

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Punajuuritimbaaleja ja voikastiketta

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Vihreä timbaali kinkulla