Tortellinit basilika-pinaattikastikkeella
Täytetyt tortellinit tarjotaan sametinpehmeällä, vihreällä kastikkeella. Kun peruskastike on valmis, maukas ruoka valmistuu kuin itsestään.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 500 g tortellineja
- 1 nippu basilikaa
- 150 g pinaattia
Béchamelkastike
- 2 rkl voita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna basilikaa hieman. Huuhtele ja puhdista pinaatti, leikkaa irti kovat kannat ja hienonna lehtiä hieman.
2. Béchamelkastike: Kiehauta kattilassa maito. Sulata toisessa, isossa kattilassa voi, lisää vehnäjauhot ja vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Sammuta levy ja anna suuruksen vetäytyä pari minuuttia. Sekoita välillä, jotta suurus ei ruskistu tai pala pohjaan. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kastiketta 10-15 minuuttia.
3. Lisää béchamelkastikkeeseen pinaatti ja basilika ja tarjoa vastakeitettyjen tortellinien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Taivaallinen omenahillo
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku