Tonnikalatartar avokadotahnan kera

Tämän herkullisemmalta tonnikala ei voi maistua, varsinkaan jos se on tuoretta ja korkeinta laatua. Seuraa vain ohjeita, niin huomaat että tyylikkäiden rullien tekeminen on helppoa. Niiden pitää levätä pakkasessa tunti, joten suunnittele ajankäyttösi tarkoin. Wasabia, vihreää, japanilaista piparjuuritahnaa saa ostaa tuubeissa.

Neljälle

  • 340 g erittäin tuoretta tonnikalaa (sushilaatua)
  • 2 rkl hienonnettuja kapriksia
  • 2 rkl oliiviöljyä, extra virgin
  • 2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • gourmetsuolaa
  • 1 rkl mustia seesaminsiemeniä

Avokadoseos

  • 1 kypsä avokado
  • 2 tl japanilaista soijaa
  • 2 tl puristettua limemehua
  • 1 tl wasabia tuubista

Tarjoiluun

  • japanilaista soijaa maun mukaan

Valmistusohje

1. Kuutioi tonnikala pieneksi. Hienonna kaprikset. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita tonnikala ja kapris oliiviöljyn, inkiväärin ja gourmetsuolan kanssa.

2. Repäise iso arkki alumiinifoliota ja taita se kaksinkerroin. Laita paksu nauha tonnikalatartaria arkin toiseen päähän. Kääri tiukaksi rullaksi, halkaisijaltaan n. 3 cm, ja kääri folion päät yhteen kuin karamellipaperi. Toista lopulla tonnikalaseoksella. Laita rullat pakastimeen n. 1 tunniksi.

3. Ota tonnikalarullat pakkasesta ja poista folio. Ripottele rullille seesaminsiemeniä joka puolelle ja taputtele siemenet kiinni. Paloittele rullat n. 3 cm paksuisiksi viipaleiksi. Halkaise avokado ja poista kivi. Muussaa hedelmäliha soijan, limemehun ja wasabin kanssa. Asettele tartarit tarjoiluvadille tai neljälle lautaselle, koristele avokadoseoksella. Tarjoile lisäsoijan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!