Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tonnikalatartar avokadotahnan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 340 g erittäin tuoretta tonnikalaa (sushilaatua)
  • 2 rkl hienonnettuja kapriksia
  • 2 rkl oliiviöljyä, extra virgin
  • 2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • gourmetsuolaa
  • 1 rkl mustia seesaminsiemeniä

Avokadoseos

  • 1 kypsä avokado
  • 2 tl japanilaista soijaa
  • 2 tl puristettua limemehua
  • 1 tl wasabia tuubista

Tarjoiluun

  • japanilaista soijaa maun mukaan

Valmistusohje

1. Kuutioi tonnikala pieneksi. Hienonna kaprikset. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita tonnikala ja kapris oliiviöljyn, inkiväärin ja gourmetsuolan kanssa.

2. Repäise iso arkki alumiinifoliota ja taita se kaksinkerroin. Laita paksu nauha tonnikalatartaria arkin toiseen päähän. Kääri tiukaksi rullaksi, halkaisijaltaan n. 3 cm, ja kääri folion päät yhteen kuin karamellipaperi. Toista lopulla tonnikalaseoksella. Laita rullat pakastimeen n. 1 tunniksi.

3. Ota tonnikalarullat pakkasesta ja poista folio. Ripottele rullille seesaminsiemeniä joka puolelle ja taputtele siemenet kiinni. Paloittele rullat n. 3 cm paksuisiksi viipaleiksi. Halkaise avokado ja poista kivi. Muussaa hedelmäliha soijan, limemehun ja wasabin kanssa. Asettele tartarit tarjoiluvadille tai neljälle lautaselle, koristele avokadoseoksella. Tarjoile lisäsoijan kera.

Lisää aiheesta:

Fenkoligraavattu lohiLohitartar avokadon keraLohitartar osterien ja balsamicomelonin kanssaKevätkääryleet graavilohen ja sinappikastikkeen keraAlkuruokasalaatti kanafileen, appelsiinin ja avokadon keraAvokadoa ja scampeja
TartarAlkuruoatKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tämän herkullisemmalta tonnikala ei voi maistua, varsinkaan jos se on tuoretta ja korkeinta laatua. Seuraa vain ohjeita, niin huomaat että tyylikkäiden rullien tekeminen on helppoa. Niiden pitää levätä pakkasessa tunti, joten suunnittele ajankäyttösi tarkoin. Wasabia, vihreää, japanilaista piparjuuritahnaa saa ostaa tuubeissa.

Tuoreimmat aiheesta

Tartar
  • 7.5.14:24
    Liha

    Pasi ja Sami Kurosen naudanlihatartar

  • 24.01.202007:48
    Blinit

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 07.01.201614:16
    Poronpaisti

    Porotartar à la Sasu Laukkonen

  • 18.02.201300:00
    Kevään juhlat

    Siikatartar

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalatartar