Tonnikalaburgerit
Korianterikastike tuo oman sävyksensä näihin hampurilaisiin.
Ainekset
- 400 g tuoretta tonnikalaa
- 1 tl nelimaustetta
- 1 tl kuivattua chiliä
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 1 rkl kapriksia
- ½ dl Dijon-sinappia
- 1 rkl Worschesterin-kastiketta
- 2 rkl majoneesia
- 1 lime
- suolaa
- mustapippuria
Korianterikastike
- 2 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 puntti korianteria
- 1 lime tai sitruuna
- suolaa
- mustapippuria
Lisäksi tarvitset
- 4 hampurilaissämpylää
- pala tuoretta kurkkua
- 4 tomaattia
- 1 ruukku jäävuorisalaattia tai rucolaa
- chili-ketsuppia
Valmistusohje
Leikkaa tonnikala hienoksi veitsellä. Leikkaa kaprikset hieman pienimmäksi ja lisää massaan. Raasta mukaan limen kuori ja purista mukaan mehu. Lisää loput raaka-aineet ja sekoita hyvin keskenään. Taputtele massasta neljä pihviä ja laita kylmään noin puoleksi tunniksi. Lämmitä pannu kuumaksi ja pariloi pihvit nopeasti pannulla noin 1 minuutti/per puoli. Loppukypsennä pihvejä uunissa 180 asteessa 4-5 minuuttia. Tonnikala pihvit ovat parhaimmillaan punertavina sisältä.
Paahda valkosipulinkynsiä hetki uunissa tilkassa öljyä. Soseuta korianteri, kermaviili ja valkosipulinkynnet keskenään sauvasekoittimella tai yleiskoneen leikkurilla. Sekoita mukaan majoneesi ja limen mehu. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan