Tonnikalaburgerit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5658568/landscape16_9/515/290/c85fc8fb7b3d30fcaf0998f57084b694/qW/tonnikalaburgerit-7252.jpg)
Korianterikastike tuo oman sävyksensä näihin hampurilaisiin.
Ainekset
- 400 g tuoretta tonnikalaa
- 1 tl nelimaustetta
- 1 tl kuivattua chiliä
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 1 rkl kapriksia
- ½ dl Dijon-sinappia
- 1 rkl Worschesterin-kastiketta
- 2 rkl majoneesia
- 1 lime
- suolaa
- mustapippuria
Korianterikastike
- 2 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 puntti korianteria
- 1 lime tai sitruuna
- suolaa
- mustapippuria
Lisäksi tarvitset
- 4 hampurilaissämpylää
- pala tuoretta kurkkua
- 4 tomaattia
- 1 ruukku jäävuorisalaattia tai rucolaa
- chili-ketsuppia
Valmistusohje
Leikkaa tonnikala hienoksi veitsellä. Leikkaa kaprikset hieman pienimmäksi ja lisää massaan. Raasta mukaan limen kuori ja purista mukaan mehu. Lisää loput raaka-aineet ja sekoita hyvin keskenään. Taputtele massasta neljä pihviä ja laita kylmään noin puoleksi tunniksi. Lämmitä pannu kuumaksi ja pariloi pihvit nopeasti pannulla noin 1 minuutti/per puoli. Loppukypsennä pihvejä uunissa 180 asteessa 4-5 minuuttia. Tonnikala pihvit ovat parhaimmillaan punertavina sisältä.
Paahda valkosipulinkynsiä hetki uunissa tilkassa öljyä. Soseuta korianteri, kermaviili ja valkosipulinkynnet keskenään sauvasekoittimella tai yleiskoneen leikkurilla. Sekoita mukaan majoneesi ja limen mehu. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka