Tonnikalaburgerit

Korianterikastike tuo oman sävyksensä näihin hampurilaisiin.

Ainekset

  • 400 g tuoretta tonnikalaa
  • 1 tl nelimaustetta
  • 1 tl kuivattua chiliä
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl kapriksia
  • ½ dl Dijon-sinappia
  • 1 rkl Worschesterin-kastiketta
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 lime
  • suolaa
  • mustapippuria

Korianterikastike

  • 2 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 puntti korianteria
  • 1 lime tai sitruuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi tarvitset

  • 4 hampurilaissämpylää
  • pala tuoretta kurkkua
  • 4 tomaattia
  • 1 ruukku jäävuorisalaattia tai rucolaa
  • chili-ketsuppia

Valmistusohje

Leikkaa tonnikala hienoksi veitsellä. Leikkaa kaprikset hieman pienimmäksi ja lisää massaan. Raasta mukaan limen kuori ja purista mukaan mehu. Lisää loput raaka-aineet ja sekoita hyvin keskenään. Taputtele massasta neljä pihviä ja laita kylmään noin puoleksi tunniksi. Lämmitä pannu kuumaksi ja pariloi pihvit nopeasti pannulla noin 1 minuutti/per puoli. Loppukypsennä pihvejä uunissa 180 asteessa 4-5 minuuttia. Tonnikala pihvit ovat parhaimmillaan punertavina sisältä.

Paahda valkosipulinkynsiä hetki uunissa tilkassa öljyä. Soseuta korianteri, kermaviili ja valkosipulinkynnet keskenään sauvasekoittimella tai yleiskoneen leikkurilla. Sekoita mukaan majoneesi ja limen mehu. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.