Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tonnikalaa paahdetun paprikan ja perunakakun kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 600 g tuoretta tonnikalaa
  • 2 punaista paprikaa
  • ½ ruukku korianteria
  • ½ ruukku minttua
  • 1 tl roseepippureita
  • 1 lime
  • 2 tl hiutalesuolaa
  • 1 rkl seesamiöljyä

Perunakakku

  • 12 keskikokoista perunaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • ½ ruukku korianteria
  • ½ ruukku minttua
  • ¾ dl raastettua parmesaanijuustoa
  • oliiviöljyä
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat ohuesti, käsin tai monitoimikoneella. Viipaloi kesäkurpitsa ohuesti. Voitele neljä uuninkestävää annosvuokaa oliiviöljyllä. Hienonna yrtit.

Lado vuorotellen perunoita, kesäkurpitsaa ja yrttejä vuokiin. Suolaa ja pippuroi, pirskota päälle hieman oliiviöljyä. Ripottele päälle parmesaanijuustoa ja kypsennä uunissa n. 35-40 minuuttia. Kokeile tikulla, että perunat tuntuvat pehmeiltä. Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

2. Laita samalla paprikat uuniin ritilälle lähelle ylävastusta. Kääntele niitä niin, että niistä tulee tummia ja rakkulaisia joka puolelta. Anna jäähtyä ja vedä kuoret pois. Suikaloi.

Tuore tonnikala on jotakin aivan muuta kuin purkkitonnikala. Tässä se on raikkaasti yrttimarinoitu ja tarjoillaan perunakakun sekä ihanan maukkaan, paahdetun paprikan kanssa. Paista tonnikalaa kuten häränfileetä: anna sen olla napakka keskeltä, silloin se maistuu parhaalta.

3. Paloittele kala neljään palaan. Hienonna yrtit, mutta säästä muutama kokonainen oksa koristeluun. Murusta roseepippurit kevyesti. Laita kaikki vihreä vadille ja purista päälle limemehu. Sekoita mukaan hiutalesuola ja hiero kalat seoksella.

4. Kuumenna seesamiöljy pannussa ja paista kaloja enintään 2 minuuttia molemmin puolin. Asettele perunakakut lautasille, viimeistele tonnikalalla ja paprikalla.

Lisää aiheesta:

Rapea salaatti mustapavuilla ja kalkkunallaVihannes-kalapateeJänispaisti omenoiden, katajanmarjakastikkeen ja perunatimbaalin keraJuustocurry herneiden keraRapeiksi paistetut kevätrullat mausteisella kuhallaHalstratut silakat
Paistettu kalaKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala
  • 23.5.15:15
    Kala

    Sammaltöyrääntuvan villit haukilastut

  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti

  • 17.08.202412:00
    Tortillat

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and Turf

  • 03.09.202112:37
    Perunagratiini

    Iisi kalalaatikko – helppo ja nopea kalaruoka

  • 06.02.202012:37
    Kalamureke

    Haukimurekepihvit