Tonnikalaa lime-inkiväärikastikkeessa

Tonnikala on täydellistä lounasruokaa. Tässä se valmistetaan korianterin, limen ja inkiväärin kera. Tuoreet, höyrytetyt vihannekset sopivat hyvin lisukkeeksi.

Neljälle

  • 4 viipaletta tuoretta tonnikalaa à 175 g
  • 100 g tuoretta korianteria
  • 3 rkl tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl limemehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl kurkumaa

Tarjoiluun

  • tuoreita, höyrytettyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja viipaloi inkivääri. Sekoita korianteri, inkivääri ja valkosipuli massaksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää hieman vettä jos massa on liian paksua. Sekoita limemehu, oliiviöljy ja kurkuma, lisää massaan.

2. Voitele uuninkestävä vuoka ja laita tonnikalat vuokaan. Levitä maustemassa tonnikalan päälle, laita päälle alumiinifoliota ja paista uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes kalaviipaleet ovat läpikypsiä. Tarjoile tuoreiden, höyrytettyjen vihannesten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.