Tomaattisalaatti ja parmesaanilastut
Täydennä tomaattisalaatti rapeilla parmesaanilastuilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 8 tomaattia
- 8 basilikanlehteä
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 punasipuli
- suolaa
- 220 g parmesaanijuustoa
- 100 g salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Parmesaanilastut: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Piirrä leivinpaperille kahdeksan halkaisijaltaan noin 5 cm ympyrää. Raasta parmesaanijuusto ja ripottele jokaiseen ympyrään noin kaksi teelusikallista juustoa. Tasoita ja paista uunin alatasolla 4-5 minuuttia. Anna lastujen jäähtyä ennen kuin irrotat ne leivinpaperilta.
2. Tomaattisalaatti: Viipaloi tomaatit. Hienonna punasipuli ja basilika ja ripottele tomaattiviipaleiden päälle. Ripottele päälle suolaa ja valele oliiviöljyllä.
3. Jaa salaatinlehdet neljälle lautaselle. Lusikoi päälle tomaattisalaatti ja koristele parmesaanilastuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka