Täydennä tomaattisalaatti rapeilla parmesaanilastuilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 8 tomaattia
- 8 basilikanlehteä
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 punasipuli
- suolaa
- 220 g parmesaanijuustoa
- 100 g salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Parmesaanilastut: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Piirrä leivinpaperille kahdeksan halkaisijaltaan noin 5 cm ympyrää. Raasta parmesaanijuusto ja ripottele jokaiseen ympyrään noin kaksi teelusikallista juustoa. Tasoita ja paista uunin alatasolla 4-5 minuuttia. Anna lastujen jäähtyä ennen kuin irrotat ne leivinpaperilta.
2. Tomaattisalaatti: Viipaloi tomaatit. Hienonna punasipuli ja basilika ja ripottele tomaattiviipaleiden päälle. Ripottele päälle suolaa ja valele oliiviöljyllä.
3. Jaa salaatinlehdet neljälle lautaselle. Lusikoi päälle tomaattisalaatti ja koristele parmesaanilastuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.