Tomaattipastaa ja chili-katkarapuja

Pasta

  • 200 g pappardelle- tai tagliatelle-tuorepastaa (Giovanni Rana)
  • 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja (Saclà)
  • 2 tl pinjansiemeniä
  • 1 rkl raastettua parmesaania
  • 5 lehteä tuoretta basilikaa
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • vajaa 1 dl oliiviöljyä (Lanfranchi)

Katkaravut

  • 200g katkarapuja
  • 1 tl hienonnettua vihreää chiliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä (tai Lanfanchi-oliiviöljyä)
  • tuoretta rucolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Soseuta kuivatut tomaatit, valkosipuli, pinjansiemenet, basilika ja parmesaani tahnaksi oliiviöljyn kera. Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi ja valuta hyvin. Laita pasta takaisin kattilaan ja lisää mukaan tomaattitahna. Sekoita hyvin keskenään.

Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää siihen tilkka öljyä. Paista katkaravut nopeasti ja lisää mukaan hienonnettu valkosipuli ja chili. Sekoita ja kaada pastan joukkoon. mausta pasta mustapippurilla. Ripottele päälle runsaasti silputtua rucolaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja