Tomaattipastaa ja chili-katkarapuja
Julkaistu
- Ruokavalio: Laktoositon
Pasta
- 200 g pappardelle- tai tagliatelle-tuorepastaa (Giovanni Rana)
- 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja (Saclà)
- 2 tl pinjansiemeniä
- 1 rkl raastettua parmesaania
- 5 lehteä tuoretta basilikaa
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- vajaa 1 dl oliiviöljyä (Lanfranchi)
Katkaravut
- 200g katkarapuja
- 1 tl hienonnettua vihreää chiliä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl rypsiöljyä (tai Lanfanchi-oliiviöljyä)
- tuoretta rucolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Soseuta kuivatut tomaatit, valkosipuli, pinjansiemenet, basilika ja parmesaani tahnaksi oliiviöljyn kera. Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi ja valuta hyvin. Laita pasta takaisin kattilaan ja lisää mukaan tomaattitahna. Sekoita hyvin keskenään.
Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää siihen tilkka öljyä. Paista katkaravut nopeasti ja lisää mukaan hienonnettu valkosipuli ja chili. Sekoita ja kaada pastan joukkoon. mausta pasta mustapippurilla. Ripottele päälle runsaasti silputtua rucolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan