Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tomaattikeitto valkoisten papujen ja risoni-pastan kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 ½ dl keitettyjä valkoisia papuja
  • 100 g risoni-pastaa
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 tomaattia
  • 8 dl vihanneslientä
  • 1 rkl basilikasilppua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Kuori porkkana, sipuli ja valkosipulinkynsi. Raasta porkkana karkeasti ja silppua sipuli ja valkosipuli. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.

2. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää porkkana, sipuli, valkosipuli ja tomaatti, keitä 10 minuuttia. Lisää risoni-pasta ja keitä 10 minuuttia lisää.

3. Silppua basilikanlehdet ja lisää ne sekä valkoiset pavut keittoon. Anna papujen lämmetä kauttaaltaan ja mausta keitto suolalla ja pippurilla. Tarjoille tuotaessa ripottele päälle basilikanlehtiä.

Risoni on riisinmuotoista ja -kokoista pastaa. Sen keittoaika on 11 minuuttia, mutta muutama minuutti pidempäänkin käy, joten se sopii hyvin keittoihin. Risoni ei liimaudu ja siinä on mukava purutuntuma.

Lisää aiheesta:

KikhernepaellaPapu-pinaattiravioliMunakoisocurry valkosipulin ja tomaatin keraSipuli-tomaatti-kukkakaalipaistosKukkakaalia ja perunaaPaccheri-pasta papu-paprikakastikkeella
TomaattikeittoKeitotKevytLaktoositonKasvisruokaKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattikeitto
  • 12:41
    Nopeat ja helpot

    Pappa al pomodoro – italialainen tomaattikeitto Sikke Sumarin tapaan

  • 03.11.202315:07
    Kasviskeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 02.06.201612:07
    Välipalat

    Punainen gazpacho

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kylmä tomaattikeitto lasissa

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Helppo tomaattikeitto