Tomaattikastike grilliherkuille
Tomaattikastike on kevyt mutta maukas vaihtoehto majoneesi- tai ranskankermapitoisille grillikastikkeille. Kastike voidaan tarjoilla kuumana tai kylmänä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 purkki kokonaisia tomaatteja
- 1 sipuli
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 dl vettä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 vihannesliemikuutio
- 1/2 tl suolaa
- 2 maustemittaa mustapippuria jauhettuna
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota silppu öljyssä, älä ruskista. Siirrä kattilaan ja kaada tomaatit liemineen sekä vesi päälle ja kuumenna kiehuvaksi.
2. Murustele liemikuutio seokseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kastiketta kokoon n. 15 minuuttia eli kunnes se on malko paksua. Tarjoile grillatun lihan, makkaran tai kasvisten seurana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut