Tomaattikastike grilliherkuille

Tomaattikastike on kevyt mutta maukas vaihtoehto majoneesi- tai ranskankermapitoisille grillikastikkeille. Kastike voidaan tarjoilla kuumana tai kylmänä.

4 hengelle

  • 1 purkki kokonaisia tomaatteja
  • 1 sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 vihannesliemikuutio
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 maustemittaa mustapippuria jauhettuna

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota silppu öljyssä, älä ruskista. Siirrä kattilaan ja kaada tomaatit liemineen sekä vesi päälle ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Murustele liemikuutio seokseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kastiketta kokoon n. 15 minuuttia eli kunnes se on malko paksua. Tarjoile grillatun lihan, makkaran tai kasvisten seurana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja