Tomaattikastike grilliherkuille
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5667976/landscape16_9/515/290/5659ed2a0c7179ee5d150cc556e02be3/PS/931931-188.jpg)
Tomaattikastike on kevyt mutta maukas vaihtoehto majoneesi- tai ranskankermapitoisille grillikastikkeille. Kastike voidaan tarjoilla kuumana tai kylmänä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 purkki kokonaisia tomaatteja
- 1 sipuli
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 dl vettä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 vihannesliemikuutio
- 1/2 tl suolaa
- 2 maustemittaa mustapippuria jauhettuna
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota silppu öljyssä, älä ruskista. Siirrä kattilaan ja kaada tomaatit liemineen sekä vesi päälle ja kuumenna kiehuvaksi.
2. Murustele liemikuutio seokseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kastiketta kokoon n. 15 minuuttia eli kunnes se on malko paksua. Tarjoile grillatun lihan, makkaran tai kasvisten seurana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka