Tomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennos

Linssimuhennos vaatii pitkän keittoajan, mutta sen voi tehdä etukäteen. Näin herkullisen broileriruoan valmistamiseen menee huomattavasti vähemmän aikaa.

Neljälle

  • 4 broilerin fileetä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 200 g aurinkokuivattuja tomaatteja marinadissa
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 6-7 tuoretta salvianlehteä

Linssisose

  • 3 dl punaisia linssejä
  • 7 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl oliiviöljyä
  • ½ dl pestoa

Valmistusohje

1. Huuhdo linssit ja laita kattilaan. Kaada päälle vesi ja suola, kuumenna kiehuvaksi ja kuori pois vaahto. Anna kiehua hiljaa kannen alla tunti.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja aseta ne voideltuun uunivuokaan. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi ja sirottele ne fileiden päälle. Ripottele päälle tomaattipurkin öljyä. Lisää vielä oliivit vuokaan. Paista uunissa, kunnes lihan sisälämpö on 80 astetta, noin 15-20 minuuttia. Sirottele pinnalle salvianlehtiä ennen tarjoilua.

3. Valuta pois mahdollinen liika vesi linsseistä ja soseuta ne koneella tai käsin. Sekoita joukkoon puristetut valkosipulinkynnet, sitruunamehu, oliiviöljy ja pesto. Tarjoile broilerifileiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!