Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennos

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Linssimuhennos vaatii pitkän keittoajan, mutta sen voi tehdä etukäteen. Näin herkullisen broileriruoan valmistamiseen menee huomattavasti vähemmän aikaa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 4 broilerin fileetä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 200 g aurinkokuivattuja tomaatteja marinadissa
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 6-7 tuoretta salvianlehteä

Linssisose

  • 3 dl punaisia linssejä
  • 7 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl oliiviöljyä
  • ½ dl pestoa

Valmistusohje

1. Huuhdo linssit ja laita kattilaan. Kaada päälle vesi ja suola, kuumenna kiehuvaksi ja kuori pois vaahto. Anna kiehua hiljaa kannen alla tunti.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja aseta ne voideltuun uunivuokaan. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi ja sirottele ne fileiden päälle. Ripottele päälle tomaattipurkin öljyä. Lisää vielä oliivit vuokaan. Paista uunissa, kunnes lihan sisälämpö on 80 astetta, noin 15-20 minuuttia. Sirottele pinnalle salvianlehtiä ennen tarjoilua.

3. Valuta pois mahdollinen liika vesi linsseistä ja soseuta ne koneella tai käsin. Sekoita joukkoon puristetut valkosipulinkynnet, sitruunamehu, oliiviöljy ja pesto. Tarjoile broilerifileiden kanssa.

Lisää aiheesta:

Glaseeratut endiivit linssien ja persiljan keraThai-maustettu kanapataGrillatut broilerinkoivet helpon perunasalaatin keraMunakoisohöystö tomaatin ja kapristen keraSipulinen linssimuhennosOliivipaistettu kalafilee valkosipulipastan ja tomaattien kera
KanafileeKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanafilee
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Friteeratut kanafileet ja sinappibearnaise

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanafileet greippikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kanafileet sinihomejuustokastikkeessa tagliatellen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteeratut juustotäytteiset kanafileet

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennos