Tom yum kung -thaikeitto

Annoksesta valmistuu lämmittävä ja ruokaisa keitto isolle porukalle.

Ainekset

  • 50 g galangalia
  • 100 g tuoretta inkivääriä
  • 1 nippu sitruunaruohoa
  • 1 ½ l vettä
  • 2 isoa punaista chiliä
  • 500 g luumutomaatteja
  • 2 nippua uutta sipulia varsineen
  • 600 g broilerinfileetä
  • 1 l kookosmaitoa
  • 1 dl kalakastiketta
  • 2 dl osterikastiketta
  • ½ dl raakaruokosokeria
  • muutama kaffir-limen lehti tai/ja thai-basilikaa
  • 4 limetin mehu
  • 2 ruukkua tuoretta korianteria

Valmistusohje

Kuori ja leikkaa galangal-juuri sekä tuore inkivääri lohkoiksi. Riko sitruunaruohon varret rikki veitsen lappeella.

Lämmitä vesi isossa kattilassa kiehuvaksi. Lisää galangal, inkivääri ja sitruunaruoho.

Lisää punaiset chilit kokonaisena liemen sekaan. Keittele pari minuuttia.

Maistele välillä liemen vahvuutta. Jos liemi on liian vahvaa, poista chilit.

Pilko tomaatit neljään osaan ja siivuta sipulit (myös vihreät osat) ja lisää ne kattilaan.

Leikkaa broilerifileet ohuiksi (2–3 mm:n) suikaleiksi.

Kun kattilan seos kiehuu, lisää sekaan broilerisuikaleet ja kookosmaito. Anna kiehahtaa. Mausta keitto kalakastikkeella ja osterikastikkeella. Lisää sokeri, kaffir-limen lehdet ja vihreät sipulit ja limetin mehu maistellen. Lisää lopuksi silputtu thaibasilika ja korianteri.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.