Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tom yum kung -thaikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Annoksesta valmistuu lämmittävä ja ruokaisa keitto isolle porukalle.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 50 g galangalia
  • 100 g tuoretta inkivääriä
  • 1 nippu sitruunaruohoa
  • 1 ½ l vettä
  • 2 isoa punaista chiliä
  • 500 g luumutomaatteja
  • 2 nippua uutta sipulia varsineen
  • 600 g broilerinfileetä
  • 1 l kookosmaitoa
  • 1 dl kalakastiketta
  • 2 dl osterikastiketta
  • ½ dl raakaruokosokeria
  • muutama kaffir-limen lehti tai/ja thai-basilikaa
  • 4 limetin mehu
  • 2 ruukkua tuoretta korianteria

Valmistusohje

Kuori ja leikkaa galangal-juuri sekä tuore inkivääri lohkoiksi. Riko sitruunaruohon varret rikki veitsen lappeella.

Lämmitä vesi isossa kattilassa kiehuvaksi. Lisää galangal, inkivääri ja sitruunaruoho.

Lisää punaiset chilit kokonaisena liemen sekaan. Keittele pari minuuttia.

Maistele välillä liemen vahvuutta. Jos liemi on liian vahvaa, poista chilit.

Pilko tomaatit neljään osaan ja siivuta sipulit (myös vihreät osat) ja lisää ne kattilaan.

Leikkaa broilerifileet ohuiksi (2–3 mm:n) suikaleiksi.

Kun kattilan seos kiehuu, lisää sekaan broilerisuikaleet ja kookosmaito. Anna kiehahtaa. Mausta keitto kalakastikkeella ja osterikastikkeella. Lisää sokeri, kaffir-limen lehdet ja vihreät sipulit ja limetin mehu maistellen. Lisää lopuksi silputtu thaibasilika ja korianteri.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataKanacurrya, parsakaalia ja paksoitaTom yam goongHellapoliisin kana-kookoskeittoMarokkolainen pataAlkuruokasalaatti kanalla ja sweet chili -kastikkeella
KanakeittoKeitotKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoat

Tuoreimmat aiheesta

Kanakeitto
  • 15.12.202313:00
    Ehdokkaat vs google

    Jussi Halla-ahon kanakeitto

  • 08.01.202209:00
    Keitot

    Harri Syrjäsen thaimaalainen red curry -kanakeitto

  • 23.04.201816:05
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kermainen kanakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kanakeitto palsternakalla

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanakeitto purjon ja retiisien kera