Tofuvartaat kuskusin kera
Marinoi tofu, jotta se saa enemmän makua ja valmista herkullisia vartaita tofun, sienten ja vihannesten kera. Tarjoile kuskusin kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g tofua
- 150 g tuoreita herkkusieniä
- ½ punainen paprika
- ½ keltainen paprika
- ½ kesäkurpitsa
Marinadi
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ dl sweet chili -kastiketta
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ tl tuoretta, raastettua inkivääriä
Tarjoiluun
- 500 g kuskusia
- 5 dl vihanneslientä
- 30 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Marinadi: Sekoita oliiviöljy ja chilikastike, purista mukaan valkosipuli. Raasta inkivääri hienosti ja lisää marinadiin.
2. Halkaise herkkusienet, kuutioi paprika ja viipaloi kesäkurpitsa paksuiksi paloiksi. Kuutioi tofu ja täytä vartaita kaikilla aineksilla vuorotellen. Penslaa vartaat marinadilla ja paista ne paistinpannulla tai grillillä. Käännä ja penslaa lisää marinadia muutaman kerran kypsentämisen aikana.
3. Laita kuskus kattilaan ja kaada päälle kiehuva liemi. Anna kuskusin turvota vähintään 5 minuuttia, lisää voi ja kuohkeuta haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta