Tofu-couscous ja valkosipulijogurtti
Kasvissyöjien suosiman tofun kanssa sopii valkosipulijogurtti.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 dl couscous-ryynejä (tai riisiä)
- 270 g maustamatonta tofua
- 1 paprika
- puolikas fenkolia
- 50 g aurinkokuivattua tomaattia
- puolikias tuoretta chiliä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl valkoviiniä
- 4 rkl öljyä
- suolaa
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 2 valkosipulinkynttä
- nippu ruohosipulia
Valmistusohje
Kuutioi puolet tofusta, paprika, fenkoli ja aurinkokuivatut tomaatit. Kuullota niitä couscous- ryynien kanssa kattilan pohjalla. Käytä tomaattien öljyä paistamiseen.
Pilko chili ja valkosipuli aivan pieneksi silpuksi ja sekoita ryynien joukkoon. Mausta myös suolalla ja kaada valkoviini mukaan.
Lisää myös pari- kolme desiä vettä ja anna couscousin kypsyä hiljakseen kannen alla.
Leikkaa loput tofusta pieniksi viipaleiksi ja paista ne pannulla. Nosta viipaleita annokseen couscousin päälle.
Tarjoa lisäksi valkosipulilla ja ruohosipulilla maustettua jogurttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan