Tofu-couscous ja valkosipulijogurtti

Kasvissyöjien suosiman tofun kanssa sopii valkosipulijogurtti.

Ainekset

  • 4 dl couscous-ryynejä (tai riisiä)
  • 270 g maustamatonta tofua
  • 1 paprika
  • puolikas fenkolia
  • 50 g aurinkokuivattua tomaattia
  • puolikias tuoretta chiliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 rkl öljyä
  • suolaa
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • nippu ruohosipulia

Valmistusohje

Kuutioi puolet tofusta, paprika, fenkoli ja aurinkokuivatut tomaatit. Kuullota niitä couscous- ryynien kanssa kattilan pohjalla. Käytä tomaattien öljyä paistamiseen.

Pilko chili ja valkosipuli aivan pieneksi silpuksi ja sekoita ryynien joukkoon. Mausta myös suolalla ja kaada valkoviini mukaan.

Lisää myös pari- kolme desiä vettä ja anna couscousin kypsyä hiljakseen kannen alla.

Leikkaa loput tofusta pieniksi viipaleiksi ja paista ne pannulla. Nosta viipaleita annokseen couscousin päälle.

Tarjoa lisäksi valkosipulilla ja ruohosipulilla maustettua jogurttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!