Todella maukas perunasalaatti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5672532/landscape16_9/515/290/a9dbfdbbf78ac3c4cab1953b21273749/YT/1004778-5945.jpg)
Ylellinen perunasalaatti joka sopii hyvin grillatulle lihalle.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle-viidelle
- 1 kg keitettyjä kuoriperunoita
- 1 rkl kapriksia
- 1 purjo, viipaleina
- n. 20 vihreää oliivia
Kastike
- 1 rkl dijonsinappia
- 1 tl suolaa
- hieman valkopippuria
- 2 tl punaviinietikkaa
- 3 munankeltuaista
- 2 dl rapsiöljyä
- 1 ½ dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Sekoita sinappi, suola, pippuri, viinietikka sekä keltuaiset yksi kerrallaan vispilällä pyöreäpohjaisessa kulhossa tai monitoimikoneessa. Lisää öljy vähän kerrallaan ja sekoita koko ajan samaan suuntaan. Vatkaa kerma erikseen ja kääntele kastikkeeseen. Mausta.
2. Kuori ja viipaloi perunat. Sekoita kulhossa purjon ja kapristen kanssa, kääntele kastike mukaan. Maistuu hyvältä grillatun lihan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka