Toast Skagen
Paahda vaaleasta vuokaleivästä herkullisia toast skageneita! Kalaisat leivät sopivat tarjottavaksi alkuruokanakin. Katso myös leipiin tulevan majoneesin ohje.
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- 300 g isoja katkarapuja
- 3 shalottisipulia
- 3 rkl majoneesia
- 2 tl mätiä
- tilliä
- puolikas sitruunaa
- 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
Valmistusohje
Leikkaa katkaravut ja sipuli hakkeeksi ja sekoita ne keskenään. Jätä jokunen rapu myös annoksen koristeeksi. Lisää majoneesi ja sekoita tahnamaiseksi. Leikkaa tilliä katkaraputäytteen mausteeksi.
Tarkista maku ja mausta tahnaa vielä tilkalla sitruunamehua, tarpeen mukaan. Paahda leivät ja levitä täytettä niiden päälle. Koristele leivät tillillä, sitruunalla ja mädillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti