Tillissä paistettua meribassia
Meribassinkyljyksiä voit löytää hyvin varustetusta kalakaupasta. Ne sopivat mainiosti grillattavaksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 4 meribassinkyljystä
- 1 tl rapsiöljyä
- suolaa
- 1 tl rouhittua roseepippuria
- 2 rkl karkeasti hienonnettua tilliä
Vihannekset
- 1 lohko keräkaalia
- 1 punasipuli
- 1 rkl suolaa
- 1 vihreä omena
- ½ tl jauhettua kuminaa
- ½ tl murskattuja katajanmarjoja
- 1 dl luonnonjogurttia
Valmistusohje
1. Vihannekset: Suikaloi kaali, leikkaa punasipuli renkaiksi. Laita ne vadille ja ripottele päälle suola. Laita päälle toinen lautanen, niin että vihannekset ovat painon alla. Anna seistä 1 tunti. Kaada pois lautaselle tihkunut neste ja huuhdo vihannekset varoen kylmässä vedessä. Leikkaa omena ohuiksi lohkoiksi, sekoita kaalin ja sipulin kanssa. Mausta ja kääntele mukaan jogurtti.
2. Penslaa kalat öljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa 3-4 minuuttia molemmin puolin. Ripottele päälle tilli.
3. Tarjoile vihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa