Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tillimarinoidut, halstratut silakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 20 tuoretta silakkaa
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl anjovislientä
  • 1 puntti tilliä
  • ½ rkl vaaleaa dijoninsinappia
  • karkeaa suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 8 kevätsipulia
  • 8 pientä porkkanaa
  • 8 pientä sipulia
  • 1 nippu retiisejä
  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • 1 kanelitanko
  • ½ rkl keltaisia sinapinsiemeniä
  • pippuria, tarvittaessa ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Fileoi kalat, mutta jätä nahat paikoilleen. Hienonna tilli. Sekoita oliiviöljy, anjovisliemi, tilli, dijoninsinappi, suola ja pippuri marinadiksi. Puserra mukaan valkosipuli. Marinoi kaloja liemessä muutama tunti jääkaapissa.

2. Puhdista ja paloittele kevätsipulit, porkkanat, sipulit ja retiisit kauniisti. Sekoita etikka, sokeri, vesi, öljy, kanelitanko, sinapinsiemenet, pippuri ja suola pikkelssiliemeksi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää vihannespalat ja keitä muutama minuutti. Ota liedeltä jäähtymään.

3. Kuumenna paistinpannu ja ripottele siihen hieman karkeaa suolaa. Halstraa silakkafileet nopeasti. Tarjoile heti, kun kalat ovat vielä rapeita ja kuumia.

Lisää aiheesta:

Graavisilakat ja yrttimajoneesiPaistetut etikkasilakatVihanneksia sitruunakastikkeessaBroileria vihannesmuhennoksessaSinappimarinoitu savusilakkaKirkasgraavatut silakat
Halstrattu kalaKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Kokeile näitä voimakkaasti maustettuja silakoita. Ensin silakat marinoidaan mausteisessa marinadissa. Sitten ne tarjoillaan vihannespikkelssin kera. Keitetyt perunat sopivat hyvin lisukkeeksi.

Tuoreimmat aiheesta

Halstrattu kala
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Halstrattuja lohipaloja vihannesdipillä

  • 18.02.201300:00
    Kaalipata

    Grilli-hapankaali

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Halstrattua kalaa savoijinkaalin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tillimarinoidut, halstratut silakat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Halstrattu graavilohi sinappihollandaisen kera