Tillimarinoidut, halstratut silakat
Kokeile näitä voimakkaasti maustettuja silakoita. Ensin silakat marinoidaan mausteisessa marinadissa. Sitten ne tarjoillaan vihannespikkelssin kera. Keitetyt perunat sopivat hyvin lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 20 tuoretta silakkaa
- 1 ½ dl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl anjovislientä
- 1 puntti tilliä
- ½ rkl vaaleaa dijoninsinappia
- karkeaa suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 8 kevätsipulia
- 8 pientä porkkanaa
- 8 pientä sipulia
- 1 nippu retiisejä
- 1 dl etikkaa
- 2 dl kidesokeria
- 2 dl vettä
- 1 rkl neutraalia öljyä
- 1 kanelitanko
- ½ rkl keltaisia sinapinsiemeniä
- pippuria, tarvittaessa ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Fileoi kalat, mutta jätä nahat paikoilleen. Hienonna tilli. Sekoita oliiviöljy, anjovisliemi, tilli, dijoninsinappi, suola ja pippuri marinadiksi. Puserra mukaan valkosipuli. Marinoi kaloja liemessä muutama tunti jääkaapissa.
2. Puhdista ja paloittele kevätsipulit, porkkanat, sipulit ja retiisit kauniisti. Sekoita etikka, sokeri, vesi, öljy, kanelitanko, sinapinsiemenet, pippuri ja suola pikkelssiliemeksi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää vihannespalat ja keitä muutama minuutti. Ota liedeltä jäähtymään.
3. Kuumenna paistinpannu ja ripottele siihen hieman karkeaa suolaa. Halstraa silakkafileet nopeasti. Tarjoile heti, kun kalat ovat vielä rapeita ja kuumia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti