Tilliliha
Sami Garam todistaa, että kouluruokainhokki tilliliha on oikeasti hyvää. Samin ohjeella annnos saa uuden ulottuvuuden ja on todella herkullista. Tätä kannattaa tarjota perheen pienimmillekin.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 700 g häränrintaa palana
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- pala selleriä
- 5 laakerinlehteä
- 3 sitruunaviipaletta
- 10 kokonaista valkopippuria
- 2 rkl sokeria
- iso nippu tilliä
- 1 dl kermaa
- vaaleaa kastikesuurustetta
- suolaa
- 1 kg perunoita
Valmistusohje
Keitä liha kokonaisena palana juureksilla, laakerinlehdillä, pippureilla, sitruunaviipaleilla ja sokerilla maustetussa liemessä. Ota liha pois liemestä parin tunnin keittämisen jälkeen ja anna sen jäähtyä hieman. Pilko liha parin sentin kuutioiksi.
Anna liemen kiehua kokoon ja siivilöi se ennen suurustamista. Lientä tulisi olla loppuvaiheessa noin puoli litraa. Suurusta liemi kastikkeeksi kastikesuurusteella ja nosta lihakuutiot sinne. Mausta kastike suolalla ja tarkista muutkin maut samalla. Kaada kerma kastikkeen joukkoon ja mausta lopuksi runsaalla määrällä leikattua tilliä.
Syö tilliliha keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa