Tilliliha
Sami Garam todistaa, että kouluruokainhokki tilliliha on oikeasti hyvää. Samin ohjeella annnos saa uuden ulottuvuuden ja on todella herkullista. Tätä kannattaa tarjota perheen pienimmillekin.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 700 g häränrintaa palana
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- pala selleriä
- 5 laakerinlehteä
- 3 sitruunaviipaletta
- 10 kokonaista valkopippuria
- 2 rkl sokeria
- iso nippu tilliä
- 1 dl kermaa
- vaaleaa kastikesuurustetta
- suolaa
- 1 kg perunoita
Valmistusohje
Keitä liha kokonaisena palana juureksilla, laakerinlehdillä, pippureilla, sitruunaviipaleilla ja sokerilla maustetussa liemessä. Ota liha pois liemestä parin tunnin keittämisen jälkeen ja anna sen jäähtyä hieman. Pilko liha parin sentin kuutioiksi.
Anna liemen kiehua kokoon ja siivilöi se ennen suurustamista. Lientä tulisi olla loppuvaiheessa noin puoli litraa. Suurusta liemi kastikkeeksi kastikesuurusteella ja nosta lihakuutiot sinne. Mausta kastike suolalla ja tarkista muutkin maut samalla. Kaada kerma kastikkeen joukkoon ja mausta lopuksi runsaalla määrällä leikattua tilliä.
Syö tilliliha keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan