Thaisoppa kanalla ja riisillä

Tämä on mieto, pehmeä keitto, joka kuulemma pistää vauhtia elämän henkiin. Khao Tom Gai tarjoillaan sekä aamiaisena että iltapalana Thaimaassa.

Neljälle

  • 1 ½ dl jasmiiniriisiä
  • 1 ½ l vettä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 cm tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • 200 g kanafileitä
  • 3 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 2 salottisipulia
  • tuoretta korianteria
  • 1 punainen chili
  • 1 kevätsipuli

Valmistusohje

1. Huuhdo riisi tarkoin monessa vedessä. Keitä veden kera n. 15 minuuttia. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna öljy isossa kattilassa, johon koko keitto mahtuu. Paista valkosipuli ja inkivääri.

2. Paloittele kana hienoiksi paloiksi ja lisää valkosipulin ja inkiväärin seuraksi. Mausta kalakastikkeella, lisää sitten riisit keittovesineen.

3. Suikaloi salottisipulit hienosti ja lisää kattilaan. Anna kiehua vajaat 5 minuuttia. Koristele valmis keitto punaisin chilisuikalein, tuoreella korianterilla sekä kevätsipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.