Thaisoppa kanalla ja riisillä
Tämä on mieto, pehmeä keitto, joka kuulemma pistää vauhtia elämän henkiin. Khao Tom Gai tarjoillaan sekä aamiaisena että iltapalana Thaimaassa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ½ dl jasmiiniriisiä
- 1 ½ l vettä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 cm tuoretta inkivääriä
- 1 rkl rapsiöljyä
- 200 g kanafileitä
- 3 rkl thaimaalaista kalakastiketta
- 2 salottisipulia
- tuoretta korianteria
- 1 punainen chili
- 1 kevätsipuli
Valmistusohje
1. Huuhdo riisi tarkoin monessa vedessä. Keitä veden kera n. 15 minuuttia. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna öljy isossa kattilassa, johon koko keitto mahtuu. Paista valkosipuli ja inkivääri.
2. Paloittele kana hienoiksi paloiksi ja lisää valkosipulin ja inkiväärin seuraksi. Mausta kalakastikkeella, lisää sitten riisit keittovesineen.
3. Suikaloi salottisipulit hienosti ja lisää kattilaan. Anna kiehua vajaat 5 minuuttia. Koristele valmis keitto punaisin chilisuikalein, tuoreella korianterilla sekä kevätsipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta