Lammaspata okran kera

Okra on afrikkalainen kasvis jota löytää purkitettuna, mutta joskus myös tuoreena vihannestiskistä. Okralla on pataa suurustava ominaisuus. Tarjoile lihapata keitetyn riisin tai kuskusin kera.

Neljälle

  • 400 g okraa
  • 500 g luutonta lampaanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 4 tomaattia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1-2 dl vettä
  • 2 rkl tuoretta korianteria
  • puolen sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Leikkaa okra paloiksi, leikkaa liha n. 3 cm kuutioiksi, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit.

2. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi padassa. Ruskista lihat joka puolelta, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sipuli, valkosipuli ja okra ja paista vielä 5 minuuttia. Lisää tomaatit, tomaattipyree ja vesi.

3. Keitä pataa miedolla lämmöllä kannen alla 40-45 minuuttia. Mausta korianterilla ja sitruunamehulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.