Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammaspata okran kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 400 g okraa
  • 500 g luutonta lampaanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 4 tomaattia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1-2 dl vettä
  • 2 rkl tuoretta korianteria
  • puolen sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Leikkaa okra paloiksi, leikkaa liha n. 3 cm kuutioiksi, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit.

2. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi padassa. Ruskista lihat joka puolelta, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sipuli, valkosipuli ja okra ja paista vielä 5 minuuttia. Lisää tomaatit, tomaattipyree ja vesi.

3. Keitä pataa miedolla lämmöllä kannen alla 40-45 minuuttia. Mausta korianterilla ja sitruunamehulla.

Okra on afrikkalainen kasvis jota löytää purkitettuna, mutta joskus myös tuoreena vihannestiskistä. Okralla on pataa suurustava ominaisuus. Tarjoile lihapata keitetyn riisin tai kuskusin kera.

Lisää aiheesta:

Kalaa, scampia ja vihanneksiaVasikkapataLammasta ja sipuliaMakkaraa kaalissaSitruunainen oliivi-lammaspataLammaspata oliivien kera
LammaspataKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lammaspata

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew lampaasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew