Thaisalaattia pihvilihalla
Mitä tuoreempi salaatti ja yrtit, sitä intensiivisempi vihreä väri ja täyteläisempi maku. Hapanimeläkastike antaa sekä salaatille että lihalle uskomatonta nostetta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g pihvilihaa
- 3 rkl kiinalaista soijaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl puristettua limemehua
- 150 g sekasalaattia
- 1 kurkku
- 1 dl suikaloitua pak choyta
- 1 dl hienonnettua tuoretta minttua
- 1 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
- 1 dl hienonnettua tuoretta korianteria
Kastike
- 1 punainen chili
- 2 rkl puristettua limemehua
- 3 rkl kiinalaista soijaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl thaimaalaista kalakastiketta
- 1 tl hienoksi raastettua limenkuorta
Valmistusohje
1. Kastike: Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita limemehu, chili, soija, sokeri, kalakastike ja limenkuoret.
2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita soija, valkosipuli ja limemehu marinadiksi. Marinoi lihaa 10 minuuttia. Grillaa lihaa 2 minuuttia molemmin puolin, peitä ja laita sivuun. Jos haluat lihan läpikypsäksi, paista pidempään.
3. Revi salaatinlehdet pienemmiksi paloiksi. Asettele salaattia, pak choyta, yrttejä ja kurkkua lautasille. Viipaloi liha ohuiksi viipaleiksi ja aseta salaatin päälle. Norota päälle kastiketta, tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa