Thaisalaattia pihvilihalla
Mitä tuoreempi salaatti ja yrtit, sitä intensiivisempi vihreä väri ja täyteläisempi maku. Hapanimeläkastike antaa sekä salaatille että lihalle uskomatonta nostetta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g pihvilihaa
- 3 rkl kiinalaista soijaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl puristettua limemehua
- 150 g sekasalaattia
- 1 kurkku
- 1 dl suikaloitua pak choyta
- 1 dl hienonnettua tuoretta minttua
- 1 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
- 1 dl hienonnettua tuoretta korianteria
Kastike
- 1 punainen chili
- 2 rkl puristettua limemehua
- 3 rkl kiinalaista soijaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl thaimaalaista kalakastiketta
- 1 tl hienoksi raastettua limenkuorta
Valmistusohje
1. Kastike: Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita limemehu, chili, soija, sokeri, kalakastike ja limenkuoret.
2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita soija, valkosipuli ja limemehu marinadiksi. Marinoi lihaa 10 minuuttia. Grillaa lihaa 2 minuuttia molemmin puolin, peitä ja laita sivuun. Jos haluat lihan läpikypsäksi, paista pidempään.
3. Revi salaatinlehdet pienemmiksi paloiksi. Asettele salaattia, pak choyta, yrttejä ja kurkkua lautasille. Viipaloi liha ohuiksi viipaleiksi ja aseta salaatin päälle. Norota päälle kastiketta, tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti