Mainos
Mainos

Muruinen, suolainen juusto ja pehmeät, makeat punajuuret muodostavat ihanan vastakohtien harmonian sekä koostumuksessa että värityksessä. Ellet löydä galanga-juurta voit käyttää tuoretta inkivääriä, joka ei maistu aivan samalta, mutta käytetään samalla tavoin.

Neljälle

  • 6 isoa punajuurta
  • 200 g fetajuustoa
  • 3 cm galanga-juurta tai inkivääriä
  • 4 sitruunaruohon kortta
  • 4 limetinlehteä
  • 4 rkl limetinmehua
  • 1 dl sokeria

Chilikastike

  • ½ tl sambal oelekia
  • 4 rkl limettimehua
  • 4 rkl appelsiinimehua
  • 3 rkl japanilaista soijaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Chilikastike: Purista mehu limetistä ja appelsiinista. Sekoita keskenään sambal oelek, limetti- ja appelsiinimehu sekä soija. Lisää oliiviöljy vähän kerrallaan ja vispaten. Siirrä kylmään tarjoiluun asti.

2. Kuori ja punajuuret ja leikkaa jokainen 8 lohkoon. Kuori ja viipaloi galanga-juuri. Murskaa ja silppua sitruunaruohot ja silppua limetinlehdet. Pane punajuuret, limettimehu, sokeri, limetinlehti, galanga-juuri ja sitruunaruoho kattilaan ja täytä vedellä niin että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes punajuuret ovat pehmeitä, 15-20 minuuttia.

3. Kaada punajuuret lävikköön ja anna jäähtyä. Nosta ne kulhoon ja murenna niiden päälle fetajuustoa, sekoita joukkoon chilikastike.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.