Thaimausteinen punajuuri-fetasalaatti
Muruinen, suolainen juusto ja pehmeät, makeat punajuuret muodostavat ihanan vastakohtien harmonian sekä koostumuksessa että värityksessä. Ellet löydä galanga-juurta voit käyttää tuoretta inkivääriä, joka ei maistu aivan samalta, mutta käytetään samalla tavoin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 6 isoa punajuurta
- 200 g fetajuustoa
- 3 cm galanga-juurta tai inkivääriä
- 4 sitruunaruohon kortta
- 4 limetinlehteä
- 4 rkl limetinmehua
- 1 dl sokeria
Chilikastike
- ½ tl sambal oelekia
- 4 rkl limettimehua
- 4 rkl appelsiinimehua
- 3 rkl japanilaista soijaa
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Chilikastike: Purista mehu limetistä ja appelsiinista. Sekoita keskenään sambal oelek, limetti- ja appelsiinimehu sekä soija. Lisää oliiviöljy vähän kerrallaan ja vispaten. Siirrä kylmään tarjoiluun asti.
2. Kuori ja punajuuret ja leikkaa jokainen 8 lohkoon. Kuori ja viipaloi galanga-juuri. Murskaa ja silppua sitruunaruohot ja silppua limetinlehdet. Pane punajuuret, limettimehu, sokeri, limetinlehti, galanga-juuri ja sitruunaruoho kattilaan ja täytä vedellä niin että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes punajuuret ovat pehmeitä, 15-20 minuuttia.
3. Kaada punajuuret lävikköön ja anna jäähtyä. Nosta ne kulhoon ja murenna niiden päälle fetajuustoa, sekoita joukkoon chilikastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan