Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Thaimausteinen punajuuri-fetasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 6 isoa punajuurta
  • 200 g fetajuustoa
  • 3 cm galanga-juurta tai inkivääriä
  • 4 sitruunaruohon kortta
  • 4 limetinlehteä
  • 4 rkl limetinmehua
  • 1 dl sokeria

Chilikastike

  • ½ tl sambal oelekia
  • 4 rkl limettimehua
  • 4 rkl appelsiinimehua
  • 3 rkl japanilaista soijaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Chilikastike: Purista mehu limetistä ja appelsiinista. Sekoita keskenään sambal oelek, limetti- ja appelsiinimehu sekä soija. Lisää oliiviöljy vähän kerrallaan ja vispaten. Siirrä kylmään tarjoiluun asti.

2. Kuori ja punajuuret ja leikkaa jokainen 8 lohkoon. Kuori ja viipaloi galanga-juuri. Murskaa ja silppua sitruunaruohot ja silppua limetinlehdet. Pane punajuuret, limettimehu, sokeri, limetinlehti, galanga-juuri ja sitruunaruoho kattilaan ja täytä vedellä niin että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes punajuuret ovat pehmeitä, 15-20 minuuttia.

3. Kaada punajuuret lävikköön ja anna jäähtyä. Nosta ne kulhoon ja murenna niiden päälle fetajuustoa, sekoita joukkoon chilikastike.

Muruinen, suolainen juusto ja pehmeät, makeat punajuuret muodostavat ihanan vastakohtien harmonian sekä koostumuksessa että värityksessä. Ellet löydä galanga-juurta voit käyttää tuoretta inkivääriä, joka ei maistu aivan samalta, mutta käytetään samalla tavoin.

Lisää aiheesta:

Porkkana-sinapinsiemensalaattiAasialaiset vegetuutit hapanimelädipilläInkivääri-chiliherkkusienetSalaatti tuoreista punajuurista ja fetastaBataatti-appelsiinikeittoBataattikuutioita ja limetinmakuista risottoa
PunajuurisalaattiAlkuruoatSalaatitKevytKananmunatonSadonkorjuuKasvisruokaKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Punajuurisalaatti
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Punaiset raasteherkut

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Ohra-punajuurisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Punajuurisalaatti jogurttikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Punajuurisalaatti piparjuurella

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Punajuurisalaatti appelsiinien kera