Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Thaimaanmummon kurkut

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 kurkkua kuorittuna ja ohueksi viipaloituna

Marinadi

  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 limetin mehu
  • 2 tl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl silputtua tuoretta korianteria tai basilikaa
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Kuumenna paistinpannu tai kasari kuumaksi ja kumoa seesaminsiemenet siihen. Paahda siemenet kullanruskeiksi ravistellen pannua aina välillä. Kun siemenet saavat kauniin värin, kumoa ne nopeasti kulhoon etteivät ne ehdi palaa. Voit paahtaa kerralla isomman määrän siemeniä ja säilyttää niitä purkissa maustekaapissa myöhempää käyttöä varten. Leikkaa kurkut kulhoon, jonka voit peittää kannella tai lautasella. Sekoita marinadin ainekset ja kaada kurkkujen joukkoon. Peitä kulho ja ravistele. Tarkista suolan ja sokerin balanssi, heitä joukkoon korianteri ja seesaminsiemenet ja nosta jääkaappiin vetäytymään hetkeksi.

Lisää aiheesta:

Porkkana-sinapinsiemensalaattiJoulusilliIsoäidin säilötyt kurkutSäilykekurkutPinaattia jogurtissaIntialainen kukkakaali
SäilöntäKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreenLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Säilöntä
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sitruunaiset valkosipulit

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Hunajaiset valkosipulikynnet

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rakuunalla maustetut valkosipulinkynnet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Yrttiset vihannekset kreikkalaiseen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sillikurkku