Thaimaalaiset kalakakut ja dippikastike
Voit käyttää esimerkiksi lohta tai ruodittua haukea tähän ruokaan. Limetinlehtiä löydät esimerkiksi aasialaiskaupoista. Kalakakut maistuvat hyviltä keitetyn riisin ja wokattujen kasvisten kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g kalafileetä
- 1 sitruunaruoho
- 3 limetinlehteä
- 1 chili
- 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
- 1 tl hienonnettua tuoretta korianteria
- (1 tl sambal oelekia)
- (suolaa)
- öljyä paistamiseen
Dippikastike
- 1 chili
- 1 salaattisipuli
- 1 rkl kalakastiketta
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 1 rkl vettä
- ½ rkl raakasokeria
Valmistusohje
1. Dippikastike: Halkaise chili pitkittäin, raaputa pois siemenet ja hienonna palko. Puhdista salaattisipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sekoita yhteen kalakastike, soija, vesi ja sokeri, lisää chilisilppua ja sipulirenkaita maun mukaan.
2. Leikkaa kala pienemmiksi paloiksi ja pane kylmään. Puhdista sitruunaruoho ja suikaloi se äärimmäisen ohuelti. Halkaise chili pitkittäin, raaputa pois siemenet ja silppua palko. Silppua myös limetinlehdet. Hienonna sitruunaruoho, chili ja limetinlehdet koneella niin pieneksi kuin saat. Tai murskaa ne morttelissa.
3. Sekoita ja hienonna kala, mausteet ja kalakastike tehosekoittajalla tai monitoimikoneella. Jos haluat, lisää myös sambal oelekia ja suolaa. Muotoile massasta 8 noin sentin paksuista kalakakkua. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja paista kalakakkuja 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile dippikastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut