Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Thaimaalaiset kalakakut ja dippikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 500 g kalafileetä
  • 1 sitruunaruoho
  • 3 limetinlehteä
  • 1 chili
  • 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 1 tl hienonnettua tuoretta korianteria
  • (1 tl sambal oelekia)
  • (suolaa)
  • öljyä paistamiseen

Dippikastike

  • 1 chili
  • 1 salaattisipuli
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 rkl vettä
  • ½ rkl raakasokeria

Valmistusohje

1. Dippikastike: Halkaise chili pitkittäin, raaputa pois siemenet ja hienonna palko. Puhdista salaattisipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sekoita yhteen kalakastike, soija, vesi ja sokeri, lisää chilisilppua ja sipulirenkaita maun mukaan.

2. Leikkaa kala pienemmiksi paloiksi ja pane kylmään. Puhdista sitruunaruoho ja suikaloi se äärimmäisen ohuelti. Halkaise chili pitkittäin, raaputa pois siemenet ja silppua palko. Silppua myös limetinlehdet. Hienonna sitruunaruoho, chili ja limetinlehdet koneella niin pieneksi kuin saat. Tai murskaa ne morttelissa.

3. Sekoita ja hienonna kala, mausteet ja kalakastike tehosekoittajalla tai monitoimikoneella. Jos haluat, lisää myös sambal oelekia ja suolaa. Muotoile massasta 8 noin sentin paksuista kalakakkua. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja paista kalakakkuja 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile dippikastikkeen kanssa.

Voit käyttää esimerkiksi lohta tai ruodittua haukea tähän ruokaan. Limetinlehtiä löydät esimerkiksi aasialaiskaupoista. Kalakakut maistuvat hyviltä keitetyn riisin ja wokattujen kasvisten kanssa.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataÄyriäisnyyttiKalakeitto leipäkuutioiden ja salsan keraIso thai-salaattiKatkarapu-kesäkurpitsakastikeGrillatut jättikatkaravut salaatissa
DippikastikeKananmunatonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Dippikastike
  • 22.7.15:42
    Paprika

    Paahdettu paprikatahna (Muhammara) Marttojen tapaan

  • 17.12.202110:22
    Nopeat ja helpot

    Mätidippi – helppo hittiohje

  • 24.01.202011:15
    Pesto

    Kaurapesto – Arjan helppo ja herkullinen versio italialaisesta klassikosta

  • 12.08.201613:42
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kurkkuraita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hummus