Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Thai-maustetut sinisimpukat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 1 chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl tuoretta korianteria silppuna
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 2 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 2 limetinlehteä (kaffir)
  • ½ ruukkua basilikaa

Tarjoiluun

  • keitettyä jasmiiniriisiä

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne sekä chili viipaleiksi. Hiero morttelissa chili, valkosipuli ja korianteri karkeaksi soseeksi ja kuullota sitten seosta muutama minuutti öljyssä. Lisää joukkoon osteri- ja kalakastike ja mahdolliset kaffir-lehdet. Sekoita ja nosta liedeltä.

2. Kopauta avoimia simpukoita työpöytään, ja jos ne eivät sulkeudu, heitä pois. Laita sulkeutuneet simpukat pataan.

3. Kaada päälle 2 dl vettä ja mausteseos. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannella peitettynä 10 minuuttia. Tarjoile simpukat liemikastikkeen ja keitetyn riisin kanssa. Koristele tuoreella korianterilla.

Tavallisista sinisimpukoista tulee aivan ihania, kun ne keittää tulisten thaimaalaisten mausteiden kera. Säästä makuisa liemi ja tiputtele se jasmiiniriisikulhollisen päälle.

Lisää aiheesta:

MasterChef VIP: Bouillabaissea ja sahramimajoneesia – Anna Perhon reseptiKampasimpukat vihannesten ja basilikan keraMoules marinière - merimiehen simpukatSpagettia simpukoiden keraKala-perunapyöryköitä thaimaalaiseen tapaanKeltti ja sinisimpukat vihreässä kastikkeessa
SinisimpukatLisäkeruoatLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Simpukat chilivoissa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sinisimpukoita foliossa

  • 02.06.201409:43
    Päivän resepti

    Sinisimpukoita valkoviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan