Teriyakilohi
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g lohta / 150 g lohifilee per syöjä
- 1 dl soijaa
- 1 dl miriniä (riisiviini)
- 2 cm inkivääriä raastettuna
- 1 valkosipulinkynsi ohuina viipaleina
- 1 rkl sokeria
- 2 tl seesamiöljyä
- öljyä paistamiseen
- koristeluun kevätsipulia
Valmistusohje
Laita sokeri, soija, mirin, inkivääri ja valkosipuli pieneen kasariin ja kiehauta. Anna porista viitisen minuuttia, kunnes seos hieman paksuuntuu. Jäähdytä. Leikkaa lohi fileiksi ja laita syvään kulhoon. Lisää seesamiöljy ja kääntele lohifileitä. Kaada päälle teriyakimarinadi ja anna marinoitua kylmässä ainakin tunti, välillä fileitä käännellen.
Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuivaa fileet marinadista ennen paistamista. Paista molemmin puolin keskikovalla lämmöllä. Paistoaika riippuu fileen paksuudesta, mutta puolisen minuuttia per puoli riittää. Fileet maistuvat parhaalta mediumina, mutta ne voi myös paistaa kypsiksi. Koristele kevätsipulilla ja tarjoile soijan ja riisin kanssa tai viipaloidun salaatin päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia