Mainos
Mainos

Täytetty uuniperuna voi olla kokonainen ateria. Liha- ja vuohenjuustotäytteen tekoon tarvitset monitoimikoneen tai tehosekoittimen. Muut täytteet vain sekoitetaan.

Neljälle

  • 4 uuniperunaa (esim. rosamunda)
  • öljyä vuokaan

Savusilakkatäyte

  • 300 g perattua savusilakkaa
  • 1 punasipuli
  • 3 rkl appelsiininkukkahunajaa
  • 12 kaprista
  • muskottiraastetta
  • suolaa ja valkopippuria

Savulihatäyte

  • 150 g savustettua lihaa
  • 2 rkl ranskankermaa
  • pätkä piparjuurta
  • 1-2 rkl puolukoita

Currytäyte

  • 1 pieni purkki raejuustoa (250 g)
  • ½ punainen paprika
  • ½ - 1 rkl curryä
  • 1 salaattisipuli

Vuohenjuustotäyte

  • 150 g vuohenjuustoa
  • ½ dl ranskankermaa
  • 1 rkl persiljaa hienonnettuna
  • 1 tl hunajaa

Valmistusohje

1. Uuniperunat: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese harjalla perunat perusteellisesti ja pistele niihin reikiä esim. hammastikulla. Asettele perunat voideltuun uunivuokaan ja paista uunissa tunti. Kokeile tikulla, milloin peruna on pehmeä kauttaaltaan.

2. Savusilakkatäyte: Perkaa ja pieni savusilakat, kuori ja silppua sipuli hienoksi. Sekoita ne keskenään kulhossa. Lämmitä hunajaa, niin että sitä voi valuttaa seoksen päälle. Mausta raastetulla muskotilla ja pippurilla sekä tarvittaessa suolalla.

3. Savulihatäyte: Kuutioi liha. Kuori ja raasta piparjuuri. Laita lihakuutiot ja ranskankerma koneeseen ja hienonna, lisää piparjuuriraaste. Ripottele päälle puolukoita.

4. Currytäyte: Leikkaa paprikanpuolikas pienenpieniksi kuutioiksi. Hienonna salaattisipuli pieneksi. Yhdistä raejuusto, paprikahake ja curry. Ripota päälle sipulisilppu.

5. Vuohenjuustotäyte: Hienonna persilja. Miksaa koneella vuohenjuusto, ranskankerma ja persilja. Sekoita lopuksi joukkoon hunaja.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.