Täytetyt yllätystomaatit
Nämä tomaattimunat voi tehdä niin mätitahnalla kuin mädilläkin, suolaisena pienenä yllätyksenä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kolmelle-neljälle
- 6-8 kiinteää tomaattia
- n. ½ dl mätitahnaa
- 6-8 pientä kananmunaa
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa tomaateista ”hattu” pois ja koverra pois siemenet. Leikkaa pohjasta ohuenohut pala pois, jotta tomaatit pysyvät paremmin pystyssä uunivuoassa, mutta kuoren pitää pysyä ehjänä.
2. Laita jokaisen tomaatin pohjalle hieman mätitahnaa ja riko niihin sitten kananmunat.
3. Suolaa kevyesti ja laita vuoka uuniin, kunnes munat ovat jähmettyneet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka