Täytetyt siikapihvit
Maija Silvennoinen valmistaa viikonlopuksi rapeapäälliset silakkapihvit. Täytteenä niissä on maukasta tuorejuustoa ja lohta. Lisukkeena maistuvat raikas salaatti ja bataattisose.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 4 kpl (600 g) siikafileetä
- suolaa
- vastajauhettua valkopippuria
- 2 rkl sitruunanmehua
Täyte
- 100 g maustettua tuorejuustoa
- 8 kpl basilikanlehteä
- 2 viipaletta kylmäsavulohta
Valmistusohje
Puolita siikafileet ja mausta suolalla. Laita leivinpaperi päälle nahkapuoli alaspäin. Mausta sitruunamehulla ja valkopippurilla.
Levitä tuorejuusto palojen päälle. Puolita kylmäsavulohi viipaleet. Laita neljän palan päälle lohiviipaleet ja basilikanlehdet. Aseta jäljelle jääneet neljä palaa kanneksi.
Paista siikapihvit voissa kummaltakin puolelta kullanruskeiksi. Laita uuninkestävään vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia.
Tarjoa bataattisoseen ja rapean vihreän salaatin kera.
Keitä kuorittu ja paloiteltu bataatti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Soseuta bataatti perunanuijalla tai sähkövatkaimella. Mausta voilla ja suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Anun mokkakakku
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista