Täytetyt paprikat, tomaatit ja herkkusienet

Täytetyt kasvikset syntyvät helposti grillissä. Täytteinä voit käyttää melkein mitä tahansa omien mieltymystesi mukaan. Tässä sinulle Sami Garamin resepti, jolla pääset varmasti hyvin alkuun.

Paprikat

  • 4 paprikaa
  • 200 g naudan jauhelihaa
  • puolikas sipuli
  • 1 kananmuna
  • 2 tl grillimausteseosta
  • (suolaa)
  • 100 g juustoraastetta

Tomaatit

  • 4 tomaattia
  • 100 g matjessilliä
  • puolikas sipuli
  • 1 dl smetanaa
  • nippu tilliä

Sienet

  • 8 jättiherkkusientä
  • 1 pkt pekonia
  • 100 g mustia, kivettömiä oliiveja
  • 50 g tuorejuustoa

Valmistusohje

Leikkaa sipuli hakkeeksi ja sekoita jauhelihan, kananmunan, grillimausteseoksen kanssa. Lisää mukaan myös noin puolet juustoraasteesta.

Tarkista maku paistamalla koepihvi ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

Täytä kantoineen halkaistut, siemenettömiksi otetut paprikat jauhelihalla ja paista ensin lihapuoli parilatasolla. Käännä paprikat ja siirrä ritilän päälle kypsymään valmiiksi saakka.

Ripottele loppu juustoraaste sulamaan paprikoiden päälle.

Leikkaa tomaateista "hattu" pois ja koverra sisältö tyhjäksi. Leikkaa silli ja sipuli hakkeeksi ja sekoita smetanan kanssa.

Mausta tillillä ja täytä tomaatit.

Tarjoa sellaisenaan tai grillaa tomaatteja hiukan.

Leikkaa oliivit hakkeeksi ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Ota sienistä kannat pois ja täytä tuorejuustolla.

Kietaise pekoniviipale kunkin sienen ympärille ja grillaa kypsiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja