Täytetyt munanpuolikkaat
Täytettyjä munanpuolikkaita voit tarjoilla esimerkiksi noutopöydässä tai alkuruokana. Pääsiäispöydässä tämä ruoka on itsestäänselvyys.
- Ruokavalio: Gluteeniton
20 munanpuolikasta
- 10 kovaksikeitettyä munaa
- 2 tl ruohosipulisilppua
- ½ dl majoneesia
- suolaa ja mustapippuria
- 1 pieni rasia anjovisfileitä
- 2 rkl kapriksia
Valmistusohje
1. Keitä munat, huuhtele ne kylmällä vedellä ja kuori. Halkaise munat terävällä veitsellä ja ota keltuaiset erilleen. Asettele valkuaispuolikkaat tarjoiluvadille.
2. Survo munankeltuaiset. Hienonna ruohosipuli. Sekoita keltuaiset, ruohosipulisilppua ja majoneesi keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
3 Valuta anjovikset. Täytä munanpuolikkaat keltuaisseoksella ja koristele anjoviksilla ja kapriksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Mokkapalat
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti