Täytetyt munanpuolikkaat
Täytettyjä munanpuolikkaita voit tarjoilla esimerkiksi noutopöydässä tai alkuruokana. Pääsiäispöydässä tämä ruoka on itsestäänselvyys.
- Ruokavalio: Gluteeniton
20 munanpuolikasta
- 10 kovaksikeitettyä munaa
- 2 tl ruohosipulisilppua
- ½ dl majoneesia
- suolaa ja mustapippuria
- 1 pieni rasia anjovisfileitä
- 2 rkl kapriksia
Valmistusohje
1. Keitä munat, huuhtele ne kylmällä vedellä ja kuori. Halkaise munat terävällä veitsellä ja ota keltuaiset erilleen. Asettele valkuaispuolikkaat tarjoiluvadille.
2. Survo munankeltuaiset. Hienonna ruohosipuli. Sekoita keltuaiset, ruohosipulisilppua ja majoneesi keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
3 Valuta anjovikset. Täytä munanpuolikkaat keltuaisseoksella ja koristele anjoviksilla ja kapriksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa