Täytetyt kylkiluut
Rapea, maustettu ja luumuilla täytetty kylkipaisti maistuu kerrassaan mainiolta. Happamat, uunissa paistetut omenat ovat hieno lisuke. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle-kuudelle
- 1 ½ kg kylkipaistia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 150 g luumuja
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl jauhettua maustepippuria
- ½ tl jauhettua mausteneilikkaa
- ½ tl timjamia
- n. 6 rkl siirappia
- 1 rkl öljyä
- 2-3 rkl puristettua appelsiinimehua
Lisukkeeksi
- 4-5 omenaa
- 1 lasillinen viinimarjahyytelöä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kylkipaistin lihapuolelle pieniä viiltoja ja täytä viillot luumunpaloilla.
2. Mausta kaikilla mausteilla. Laita liha ritilälle uunipellin päälle.
3. Sekoita siirappi, öljy ja appelsiinimehu ja penslaa kylkipaistia silloin tällöin paistamisen aikana. Paista uunin alatasolla 1 ½-2 tuntia kunnes liha irtoaa luista.
4. Halkaise omenat, poista kodat ja laita ne ritilälle paistin viereen viimeiseksi 15-20 minuutiksi paistoajasta. Täytä ne sitten hyytelöllä ja tarjoile paistin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut