Täytetyt kylkiluut
Rapea, maustettu ja luumuilla täytetty kylkipaisti maistuu kerrassaan mainiolta. Happamat, uunissa paistetut omenat ovat hieno lisuke. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle-kuudelle
- 1 ½ kg kylkipaistia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 150 g luumuja
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl jauhettua maustepippuria
- ½ tl jauhettua mausteneilikkaa
- ½ tl timjamia
- n. 6 rkl siirappia
- 1 rkl öljyä
- 2-3 rkl puristettua appelsiinimehua
Lisukkeeksi
- 4-5 omenaa
- 1 lasillinen viinimarjahyytelöä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kylkipaistin lihapuolelle pieniä viiltoja ja täytä viillot luumunpaloilla.
2. Mausta kaikilla mausteilla. Laita liha ritilälle uunipellin päälle.
3. Sekoita siirappi, öljy ja appelsiinimehu ja penslaa kylkipaistia silloin tällöin paistamisen aikana. Paista uunin alatasolla 1 ½-2 tuntia kunnes liha irtoaa luista.
4. Halkaise omenat, poista kodat ja laita ne ritilälle paistin viereen viimeiseksi 15-20 minuutiksi paistoajasta. Täytä ne sitten hyytelöllä ja tarjoile paistin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta