Täytetyt kylkiluut

Rapea, maustettu ja luumuilla täytetty kylkipaisti maistuu kerrassaan mainiolta. Happamat, uunissa paistetut omenat ovat hieno lisuke. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.

Neljälle-kuudelle

  • 1 ½ kg kylkipaistia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 150 g luumuja
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • ½ tl jauhettua mausteneilikkaa
  • ½ tl timjamia
  • n. 6 rkl siirappia
  • 1 rkl öljyä
  • 2-3 rkl puristettua appelsiinimehua

Lisukkeeksi

  • 4-5 omenaa
  • 1 lasillinen viinimarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kylkipaistin lihapuolelle pieniä viiltoja ja täytä viillot luumunpaloilla.

2. Mausta kaikilla mausteilla. Laita liha ritilälle uunipellin päälle.

3. Sekoita siirappi, öljy ja appelsiinimehu ja penslaa kylkipaistia silloin tällöin paistamisen aikana. Paista uunin alatasolla 1 ½-2 tuntia kunnes liha irtoaa luista.

4. Halkaise omenat, poista kodat ja laita ne ritilälle paistin viereen viimeiseksi 15-20 minuutiksi paistoajasta. Täytä ne sitten hyytelöllä ja tarjoile paistin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.