Täytetyt kylkiluut
Rapea, maustettu ja luumuilla täytetty kylkipaisti maistuu kerrassaan mainiolta. Happamat, uunissa paistetut omenat ovat hieno lisuke. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle-kuudelle
- 1 ½ kg kylkipaistia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 150 g luumuja
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl jauhettua maustepippuria
- ½ tl jauhettua mausteneilikkaa
- ½ tl timjamia
- n. 6 rkl siirappia
- 1 rkl öljyä
- 2-3 rkl puristettua appelsiinimehua
Lisukkeeksi
- 4-5 omenaa
- 1 lasillinen viinimarjahyytelöä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kylkipaistin lihapuolelle pieniä viiltoja ja täytä viillot luumunpaloilla.
2. Mausta kaikilla mausteilla. Laita liha ritilälle uunipellin päälle.
3. Sekoita siirappi, öljy ja appelsiinimehu ja penslaa kylkipaistia silloin tällöin paistamisen aikana. Paista uunin alatasolla 1 ½-2 tuntia kunnes liha irtoaa luista.
4. Halkaise omenat, poista kodat ja laita ne ritilälle paistin viereen viimeiseksi 15-20 minuutiksi paistoajasta. Täytä ne sitten hyytelöllä ja tarjoile paistin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta