Täytetyt kinkkuperunat
Elegantti ja ruokaisa perunaruoka. Voit valmistella ruoan etukäteen ja vain gratinoida juuri ennen tarjoilua. Täydellistä seisovaan pöytään tai illalliselle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 kpl
- 4 isoa uuniperunaa
- 150 g savukinkkua, hienonnettua
- 1 keltasipuli, hienonnettuna
- 3 rkl voita
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 1 maustemitta muskottia
- 3 rkl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Paista perunoita uunissa n. 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä. Voit myös kypsentää ne mikrossa.
3. Leikkaa perunoista kannet pituussuuntaan, koverra ulos osa sisuksesta. Muussaa puolet sisuksesta voin, juuston ja mausteiden kera.
4. Ruskista sipuli ja kinkku pannulla, sekoita muusiin. Täytä perunakuoret täytteellä.
5. Gratinoi 250-asteisessa uunissa kunnes pinta on saanut väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta