Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruokalaji on sekä kaunis että maukas. Kullankeltainen täyte näyttää mukavalta ja antaa ihanaa makua.

Neljälle

  • 400 g pikkupääkampelafileitä
  • 250 g turska- tai koljafileetä
  • 1 tl suolaa
  • ½ rkl perunajauhoja
  • 1 rkl voita
  • 1 kananmuna
  • ½ dl kermaa
  • ¾ dl maitoa
  • ½ g sahramia

Valkoviinikastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl valkoviiniä
  • 2 ½ dl kalalientä
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyä riisiä
  • ½ punainen paprika
  • voita paistamiseen
  • keitettyä parsakaalia (brokkolia)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Paloittele turska, laita palat tehosekoittimeen suolan, sahramin ja perunajauhojen kera ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa muna, kerma ja maito ja kaada vähän kerrallaan kalataikinaan. Levitä valmis taikina kampelafileille ja kääri ne rullalle. Laita fileerullat voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja paista uunissa n. 20 minuuttia.

2. Valkoviinikastike: Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa ja paista salottisipulia ilman että se saa väriä. Ota kattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita hyvin. Kuumenna toisessa kattilassa viini ja liemi. Laita ensimmäinen kattila takaisin liedelle, lisää viinilientä suurukseen vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen porista matalalla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia. Sekoita välillä. Siivilöi kastike.

3. Paloittele paprika ja paista palat voissa, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita paprika keitettyyn riisiin ja tarjoile kalan, kastikkeen ja keitetyn parsakaalin kera.

Lisää aiheesta:

Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessellaKalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraKlassinen kalagratiiniKalamurekepihvit katkarapukastikkeen keraGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraPasticcio
KampelaaKastikkeet ja dipitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kampelaa
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kokonaista punakampelaa ja kermassa keitettyä purjoa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Piikkikampelaa hollandaisen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kampelafileitä simpukoilla ja sahramikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kampelaa appelsiinikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Punakampelakääryleet vihanneskastikkeella