Täytettyä porsaanseläkettä paprikan ja keräkaalin kera
Sunnuntaipaistiin saa vaihtelua täyttämällä se kaalilla ja paprikalla. Paisti hoitaa itse itsensä uunissa. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg porsaanseläkettä luulla
- 4 viipaletta savupekonia
- 1 punainen paprika
- 3 keräkaalin lehteä
- 2 porkkanaa
- 20 g juuriselleriä
- 1 keltasipuli
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 ½ dl valkoviiniä
Tarvitset myös
- sidelankaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Halkaise paprika ja poista siemenet. Leikkaa porsaanseläke auki ilman että poistat luuta ja taita se auki. Laita sen sisään pekoniviipaleita, paprikaa ja keräkaalin lehtiä. Kääri kokoon ja sido kiinni langalla.
2. Kuori ja paloittele porkkanat ja selleri pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli. Laita liharulla voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja asettele porkkanaa, selleriä ja sipulia ympärille. Mausta suolalla ja pippurilla, kaada päälle viini.
3. Paista uunissa n. 1 tunti. Sisälämpötilan tulee olla 75 astetta. Anna lihan levätä ennen kuin viipaloit sen ja tarjoilet vuoassa kypsyneiden vihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti